Gemeente Zwolle

Totaal 12 waterputten voor Ghana


Datum uitgave: 05/15/2007

Het Winkelcentrum Zwolle Zuid heeft de afgelopen maand in het teken van de `Puttenspaaractie voor Ghana' gestaan. De partijen, betrokken bij de herontwikkeling van het winkelcentrum, hebben tien duurzame waterbronnen in Ghana aangeboden. De inwoners van Zwolle Zuid hebben twee extra bronnen bij elkaar gespaard.

Putten voor Ghana
Op woensdag 28 maart 2007 heeft de feestelijke start plaatsgevonden van de herontwikkeling van het nieuwe winkelcentrum Zwolle Zuid. Dit is een project van Provast. Om het milieu te sparen wordt het nieuwe winkelcentrum voorzien van een duurzaam energiesysteem waarbij koude en warmte in de grond worden opgeslagen. (warmte/ koude opslag 'WKO'). De officiële handeling voor de start bouw bestond uit het slaan van de eerste WKO bron en stond in het teken van water en duurzaamheid. De officiële handeling door wethouder Martin Knol was tevens het startsein voor de 'Puttenspaaractie voor Ghana'. Deze is samen met de winkeliers georganiseerd zodat ook de inwoners van Zwolle Zuid mee konden sparen voor extra bronnen.

Spaaractie
Alle winkels in Zwolle Zuid hebben meegedaan aan de spaaractie. Op de toonbanken stonden spaarpotten en overal hingen posters. De inwoners hebben van Zuid hebben met veel enthousiasme op de spaaractie gereageerd. Deze spaaractie heeft nog eens twee extra putten voor Ghana opgeleverd.
De uitvoering van dit 'putten in Ghana programma' wordt verzorgd door Aqua for All ('A4A'), die het bij elkaar gespaarde bedrag verdubbeld. Door de actie kunnen in Ghana dus 24 duurzame waterputten worden geslagen.

Waterputten in Ghana

Overige sponsors van de puttenspaaractie zijn:
Provast, Altera Vastgoed N.V., Gemeente Zwolle, DLH Ontwikkeling B.V.,

Trebbe Bouw Noord & Oost, Winkeliersvereniging WC Zwolle Zuid, Ahold Vastgoed B.V.,
RPHS Architecten, Bramer Bedrijfsmakelaardij, Alferink van Schieveen, Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs BV, Unica Installatietechniek B.V., Cogas.

omhoog
Bron: Afdeling Communicatie
Datum van 15-05-2007 tot 14-06-2007