Gemeente Bolsward


woensdag 16 mei 2007

Mededelingen 16 mei 2007

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken wij bekend dat de volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen:
1. voor het vervangen/veranderen van de dakpannen van de woning op het perceel De Skries 11;

2. voor het oprichten van een bedrijfshal met kantoor op het perceel De Marne 207;

3. voor het oprichten van een garage op het perceel Bagijnestraat 2;
4. voor het plaatsen van een erfafscheiding op het perceel De Berchein 34;

5. voor het plaatsen van een overkapping op het perceel Gerben Wopkesstraat 3;

6. voor het vervangen/veranderen van de dakpannen van het pand op het perceel Sint Jansstraat 4;

7. voor het veranderen/samenvoegen van twee woningen tot een woning op het perceel Pater Brugmanstraat 73-75;

8. voor het vergroten van twee dakkapellen op de woning op het perceel De Warren 9;

9. voor het oprichten van een berging op het perceel Secretaris Haitsmalaan 4;

10. voor het plaatsen van een dakkapel op de woning op het perceel Gysbert Japicxlaan 14;

11. voor het plaatsen van speeltoestellen op de terp gelegen aan De Strânljip.

Deze publicatie is alleen bedoeld ter informatie over welke aanvragen bij de gemeente zijn ingekomen. Tegen een aanvraag kan geen bezwaarschrift worden ingediend, omdat een besluit nog ontbreekt.

Welstandsbeoordeling
De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar. Voor de aanvrager van een bouwvergunning bestaat de mogelijkheid om een mondelinge toelichting te geven. Iedere woensdagmiddag in de even weken is er in het stadhuis een rayonarchitect van de welstand-commissie "Hûs en Hiem" aanwezig. De zitting begint om 9.00 uur. De agenda voor deze zitting is op de dinsdag voorafgaande aan dit overleg in te zien op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat
1 of via de website www.bolsward.nl. Voor informatie en/of vragen over de agenda kunt u contact opnemen met de gemeente Bolsward onder telefoonnummer 0515-578713.

Verleende bouwvergunningen eventueel in combinatie met vrijstelling van het bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 40 van de Woningwet de volgende bouwvergunningen zijn verleend:
1. d.d. 8 mei 2007, voor het vergroten van de woning op het perceel Pottenbakkersstraat 18;

2. d.d. 8 mei 2007, voor het vergroten van de woning op het perceel De Dammen 45.

Verleende vergunningen APV/Bijzondere wetgeving Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunning is verleend:

1. d.d. 11 mei 2007, Kv Westergo, voor het huis-aan-huis verkopen van koeken op 4 en 5 juni 2007.

De burgemeester maakt bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunningen zijn verleend:

1. d.d. 11 mei 2007, St. Lappendag Bolsward, voor het houden van een lappenmarkt op dinsdag 22 mei 2007 op het Skilwyk (een zijde), Achter de Smeden (een zijde), Appel-markt, Marktplein, Nieuwmarkt en de Jongemastraat (vanaf het stadhuis) tot aan Dijkstraat/Bargefenne;
2. d.d. 11 mei 2007, St. Truck Tour Bolsward, voor het houden van de trucktour waarbij de start en finish plaatsvindt in Bolsward bij Compaan Greidanus op De Marne. Hierbij wordt ook een tent geplaatst. De route die door Bolsward wordt gereden is komend vanaf Nijland, de Ugolaan, Eekwerdlaan, Laag Bolwerk, Harlingerstraat, De Marne;
3. d.d. 11 mei 2007, de heer I.D. Ettema, voor het houden van een huwelijksfeest in een tent in de tuin op Friezenburg 131, waarbij ook muziek ten gehore wordt gebracht op vrijdag 13 juli 2007.

Verleende vergunning drank- en horeca
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens op grond van artikel 3 van de Drank- en horecawet een vergunning te verlenen aan de inrichting Dijkstraat 33-37 (Danscafé De Prins).

Bovengenoemde aanvragen en vergunningen kunt u inzien bij de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1 (vanaf 21 mei 2007 op Kerkstraat 30).

Tegen een verleende vergunning kan een belanghebbende binnen zes weken nadat de vergunning naar de aanvrager is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan wat de vergunning heeft verleend (burgemeester en wethouders van de ge-meente Bolsward of de burgemeester van de gemeente Bolsward), postbus 33, 8700 AA te Bolsward. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op.

Ter voorkoming van de uitvoering van de werkzaamheden/activiteiten bestaat de mogelijk aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Leeuwarden een voorlopige voorziening (schorsing) te vragen van de verleende vergunning. Voorwaarde is dan wel dat een bezwaarschrift is ingediend bij het bestuursorgaan.

Aanvraag om aanlegvergunning
Burgemeester en wethouders zijn voornemens aanlegvergunning te verlenen op onder-staande aanvraag.
De aanvraag betreft het ophogen van de terp en het plaatsen van speeltoestellen op de terp in uitbreidingsplan Fûgelkrite, kadastraal bekend gemeente Bolsward sectie B, nummers 7199 en 7377 deels.

Het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 21 mei a.s. gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage in het stad-huis, sector Wonen en Werken, afdeling Kerkstraat 30.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijze omtrent het ontwerpbesluit kenbaar maken. U kunt de schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Hierbij graag vermelden om welk bouwplan het gaat. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelende ambtenaar, tel.nr. (0515) 57 87 64.

Aanvraag voor vrijstelling van het bestemmingsplan in combinatie met een bouwaanvraag
Onderstaand verzoek is in strijd met het hieronder genoemde geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn voornemens vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen ten behoeve van dit plan. Door het verlenen van vrijstelling van het bestemmingsplan kan alsnog een vrijstelling worden verleend voor dit plan.

Het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 21 mei a.s. gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage in het stadhuis, sector Wonen en Werken, afdeling Kerkstraat 30.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijze omtrent het ontwerpbesluit kenbaar maken. U kunt de schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Hierbij graag vermelden om welk plan het gaat. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelende ambtenaar, tel.nr. (0515) 57 87 64.


1. Het planten van bomen, het aanleggen van voetpaden, het plaatsen van speeltoestellen en het plaatsen van een hek met een hoogte van 1,4 m' op de terp in uitbreidingsplan Fûgelkrite, kadastraal bekend gemeente Bolsward sectie B, nummers 7199 en 7377 deels. Medewerking kan worden verleend middels het verlenen van vrijstelling van het bestemmingsplan Fûgelkrite 1998 en Fûgelkrite 1998 1e herziening op basis van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Ontwerpbesluit monumentenaanvraag
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een aanvraag voor een monumentenvergunning is binnengekomen van:
1. Exploitatie Mij. Hoogeveen, voor het vergroten van het pand Kerkstraat 51-53.

Burgemeester en wethouders zijn voornemens medewerking te verlenen ten behoeve van dit bouwplan.

Het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 17 mei a.s. gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage in het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1 (vanaf 21 mei 2007 op Kerkstraat 30).

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijze omtrent het ontwerpbesluit kenbaar maken. U kunt de schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Hierbij graag vermelden om welk bouwplan het gaat. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, tel.nr. (0515) 57 87 20.

Informatieavond terp Fûgelkrite
Burgemeester en wethouders van Bolsward maken bekend dat er op maandag 21 mei a.s. om 20.00 uur in de Groene Weide, Snekerstraat 2 te Bolsward, een informatieavond gehouden wordt over de herinrichting van de terp in de Fûgelkrite. Belangstellenden worden uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Afsluiting straten met de Lappendag
In verband met de Lappendag zijn op dinsdag 22 mei a.s. tussen 06.00 en 16.00 uur de volgende straten afgesloten voor het verkeer: het Skilwyk, Achter de Smeden, Appelmarkt, Marktplein, Nieuwmarkt, Jongemastraat, Dijkstraat/Bargefenne.

Wijzigingen ophalen huisvuil
Op dinsdag 22 mei a.s., op de Lappendag, worden containers geleegd door Omrin. Het legen van uw container is tijdens de Lappendag niet mogelijk als uw container staat aan de Dijkstraat/Marktplein, Marktstraat, Jongemastraat, Achter de Smeden, Rijkstraat, Nieuwmarkt en Bargefenne.

Omrin zal uw container legen aan het einde van de dag, na 16.00 uur, wanneer de Lappendag afgelopen is. Wij verzoeken u om uw container op uw gebruikelijke verzamelplaats neer te zetten, na afloop van de Lappendag. Uw containers zullen dan alsnog worden geleegd.