Gemeente Zoetermeer

Veiligheid in de Wenswijk

De basisscholen de Regenboog, het Zwanenbos en de Prinses Amaliaschool openen 16 mei het project "Veiligheid in de Wenswijk". Behalve enkele leden van het wijkteam Meerzicht, is ook wijkwethouder Frank Speel aanwezig bij de opening in het VrijeTijdsCentrum aan de Voorweg 112, tussen 09.15 en 09.45 uur. Een rapper geeft de opening een feestelijk tintje.

Na het Officiele gedeelte is er een wijkwandeling. De scholieren van groep 6 en 7 verkennen zo hun buurt. Zij kijken naar de fysieke en naar de sociale veiligheid en ontdekken zo ook wat zij anders willen hebben.

Het wijkteam Meerzicht, dat onder andere bestaat uit de wijkmanager, wijkbeheerder, wijkagenten, woningcorporaties, stichting MOOI en de Zorgring, zet zich in voor de Wenswijk. Vertegenwoordigers van deze organisaties doen mee met de wijkwandeling.

De Wenswijk startte in 2002 op initiatief van Stichting Echte Welvaart. Het kreeg haar definitieve vorm door samenwerking met SME Advies en Stichting Wensenwerk. Halt Haaglanden voegde het thema "Veiligheid" toe. Projectbureau Jonguh Règeâhrs van Hogeschool INHOLLAND Den Haag, voert de opdracht van Halt Haaglanden uit. Het project wordt gefinancierd door Van Ommeren - De Voogd Stichting, Het Oranjefonds, Kinderpostzegels en Fonds 1818.

De onderzoekskosten van de Wenswijk in Meerzicht worden voor de helft gefinancierd door de gemeente en voor de helft door de woningcorporaties De Goede Woning, Vestia en Vidomes. De wijkmanager krijgt de wensen die voortkomen uit het onderzoek van de Wenswijk voorgelegd. Samen met de wijkwethouder kijkt de wijkmanager welke wensen kunnen worden gehonoreerd uit het wijkbudget (4 euro per inwoner) van Meerzicht.