Gemeente Geertruidenberg


Uitreiking BAVO-project 2007

bavo project.jpg

Op 17 en 18 april 2007 werd het verkeersonderdeel van het BAVO-project (van BAsisschool naar Voortgezet Onderwijs) gehouden. Tijdens deze bijenkomst hebben alle kinderen uit groep 8 van het basisonderwijs een verkeersquiz gemaakt, een rijvaardigheidsparcours afgelegd, een fietscontrole gehad en informatie over de dode hoek van vrachtwagens gekregen.

Winnaars

De 12 leerlingen die de quiz en het parcours het beste hebben gedaan werden op 9 mei in het gemeentehuis in het zonnetje gezet. De trotste winnaars zijn: Richard Jansen, Maxell Postma, Isa Weijers, Barend van Iersel, Claudia Simons, Tom de Krom, Dennis Sastra, Denise Boon, Avril Verberkmoes, Rowan van Luyn, Laura de Bont en Shenna de Jong.

Tijdens de bijeenkomst sprak wethouder Lida Verschuren met de prijswinnaars. Zij wilde graag horen wat zij van het verkeer in onze gemeente vinden. De leerlingen lieten zich dat geen twee keer zeggen en kwamen met veel voorbeelden. Belangrijk vonden zij onder andere de fietsroute langs de Maasdijk, waar het verkeerslicht maar heel kort op groen staat en de Stationsweg, waar zij vaak geen voorrang krijgen. Ook de verkeerssituatie rondom het zwembad in Raamsdonk werd genoemd. Fietsers hebben hier vaak slecht zicht, onder andere door geparkeerde auto's. Dit zijn ook onderwerpen die de gemeente heel belangrijk vindt. De gemeente werkt al aan oplossingen hiervoor. De opmerkingen zijn door de wethouder genoteerd en ze worden meegenomen in de aanpak van de verschillende wegen en locaties.

Stoppen bij de zebra graag!

De kinderen vertelden ook dat ze regelmatig last hebben van weggebruikers die zich niet aan de regels houden. Het doorrijden bij een zebrapad was een veel gehoorde klacht. Helaas kan de gemeente hier niet altijd iets aan doen, omdat dat aan de weggebruikers zelf ligt.

Het BAVO-project kwam mede tot stand door VVN afdeling Geertruidenberg en vrijwilligers van de SWOG. Hartelijk dank hiervoor.