Het Oosten helpt Amsterdamse jongeren solliciteren

16.05.2007 / 09:42 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Het oosten

Het oosten


-- Persbericht --

Het Oosten helpt Amsterdamse jongeren solliciteren
Amsterdamse woningcorporatie organiseert workshops tijdens Wijkactiedag Osdorp

Amsterdam 16 mei - Tijdens de Wijkactiedag bieden woningcorporatie Het Oosten en Platform Amsterdam Samen 50 jongeren uit Osdorp een aantal praktische workshops aan, waarna zij makkelijker een vakantie- of bijbaan, of stageplaats kunnen verkrijgen. Het Oosten en Platform Amsterdam hebben veel aansprekende bedrijven en instanties bereid gevonden om de workshops te geven.

'Het is gebleken dat je jongeren enorm kunt inspireren en motiveren het beste uit zichzelf te halen, door hen in contact te brengen met professionals - in uiteenlopende beroepen - die hun kennis en ervaring delen.', aldus Wim Balstra van Het Oosten. De woningcorporatie heeft de afgelopen jaren veel projecten voor jongeren georganiseerd en legt daarbij de nadruk op het bijbrengen van praktische vaardigheden.

Tijdens de Wijkactiedag geeft Randstad een Hoe vind ik een goede vakantiebaan?-workshop en organiseert cateraar Avenance een Horeca-workshop waar jongeren leren koffie maken en serveren. 'Deze jongeren vormen de toekomst van de buurt. Vanuit haar maatschappelijke functie voelt Het Oosten de noodzaak een bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling', aldus Balstra.

Persoonlijk certificaat voor deelnemers
Een deel van de jongeren wordt door de huismeesters van Het Oosten gerekruteerd in Osdorp. Balstra: 'Onze huismeesters zijn onze ogen en oren. Zij zijn de hele dag actief in de wijk, werken veel met jongeren en zien dus dagelijks hoeveel dergelijke projecten opleveren.' De overige jongeren die de workshops bijwonen zijn afkomstig van het Wellantcollege in Sloten en ROC ASA Tec Amsterdam. Na afloop van de workshops ontvangen alle jongeren een certificaat als bewijs van opgedane kennis, ervaring en motivatie.

Tijdens de workshops maakt jongerentheatergroep ISH op krachtige wijze duidelijk hoe jongeren het beste uit zichzelf kunnen halen, ontmoeten zij mensen uit de buurt bij de Dit is mijn werk-workshop en brengt Glazenwasserij Thuis & Zn hen de kunst van ramen lappen bij.

De Amsterdamse Wijkactiedag vindt plaats op woensdag 23 mei van 09.00 -17.00 uur in het Zuidwest Kwadrant in de wijk Osdorp. Tijdens deze dag is er, naast de workshops voor jongeren, een informatiemarkt over wonen, welzijn en zorg. Er wordt een modeshow georganiseerd, er is een fadokoor, kickboks-demonstratie en een rapoptreden. Voor meer informatie en het volledige programma kunt u terecht op www.hetoosten.nl.