Politie Flevoland

Getuigenoproep straatroven

Almere, 16-05-2007 o De politie is op zoek naar getuigen van twee mislukte straatroven op zaterdag 12 mei en een straatroof op maandag 14 mei.

Twee nog onbekende mannen hebben zaterdag rond 20.30 uur bij de pinautomaat op de Rimsky-Korsakovaweg een poging gedaan om een man te beroven van het geld dat hij daar had gepind. Eén van de twee mannen bedreigde de man met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Nadat het slachtoffer begon te schreeuwen is de straatrover weggelopen en sprak hij een jongen en een meisje aan. Politie Flevoland verzoekt getuigen, met name de jongen en het meisje, om contact op te nemen met het onderzoeksteam.

Dezelfde avond hebben drie mannen rond 20.40 uur geprobeerd om een man te beroven op het station in de Muziekwijk. Het slachtoffer wilde met zijn zoon buslijn vier instappen. De drie mannen kwamen op dat moment naar hem toe en één van hen bedreigde het slachtoffer met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De straatrover is weggetrokken door de twee vermoedelijke mededaders.

Tijdens het incident zat de bus vol met passagiers. De politie wil graag in contact komen met passagiers en andere aanwezigen die het voorval hebben gezien. Daarbij gaat het vooral om een man die het slachtoffer heeft aangesproken voor het incident en twee vrouwelijke buspassagiers die iets hebben geroepen tijdens het gebeuren.

Maandagavond hebben twee onbekende mannen een man beroofd van zijn laptop. De twee zijn rond 22.17 uur ingestapt in buslijn 2 richting Almere Stad en namen plaats achter het slachtoffer. Toen het slachtoffer overstapte in buslijn 7, volgden de twee en gingen wederom achter hem zitten. Twee jongens en een meisje voegden zich bij de daders en stapten later uit bij Tussen de Vaarten Noord. Het slachtoffer stapte uit bij Tussen de Vaarten Zuid en dat deden de daders ook. Op dat moment richtte één van de daders een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op het hoofd van het slachtoffer en trok aan slachoffers laptoptas. Na een korte worsteling kon het slachtoffer ontsnappen.

De politie wil graag in contact komen met getuigen in de bus en andere aanwezigen die het voorval hebben gezien.

Uw tip

Heeft u informatie over deze zaak? Neem dan contact op met het kubusteam van Politie Flevoland, afdeling Districtsrecherche Zuid; op telefoon nummer: 0900-8844 of via faxnummer (0320) 215 982.