Gemeente Duiven


Regels stallen caravans en aanhangers in openbare ruimte
---

De zomer breekt aan en dus verschijnen de caravans en aanhangers voor het klussen weer in het straatbeeld. Voor het parkeren van caravans en aanhangers gelden regels. Deze regels gelden ook voor woonwagens, kampeerwagens, campers, magazijnwagen, keetwagens en dergelijke. Wie zich niet aan parkeerregels houdt, riskeert een boete..

De algemene regel is dat de genoemde wagens niet langer dan drie achtereenvolgende dagen op de weg (binnen de bebouwde kom) geparkeerd mogen worden. Ook mogen de wagens niet geparkeerd worden op locaties die door het College van Burgemeester en Wethouders zijn aangewezen in verband met het uiterlijk aanzien van de gemeente. Wie zich niet aan deze regels houdt riskeert een boete van EUR 50,=.

De regels zijn opgesteld om te voorkomen dat parkeerexcessen ontstaan in de bebouwde kommen van Duiven. Daarnaast kunnen bepaalde wagens gevaarlijk en / of hinderlijke situaties opleveren voor weggebruikers. Zoals uitstekende dissels over de stoep of weg, belemmering van zicht bij verlaten van parkeerplaats enz.

De hierboven beschreven regels staan in de Algemene Plaatselijke Verordening (afgekort APV), hoofdstuk 5. In ditzelfde hoofdstuk staan ook de regels voor parkeren van reclamevoertuigen, grote voertuigen, uitzicht belemmerende voertuigen en standverspreidende stoffen. U kunt ook contact opnemen met de medewerkers van het cluster Handhaving: 0316- 279 111.

» Algemene Plaatselijke Verordening