Provincie Limburg

Provincie Limburg ondersteunt uitvoering Margraten Requiem 2007 Een speciale uitvoering op een heel bijzondere plaats; de uitvoering

van het Requiem van Verdi door het Limburgs Symfonie Orkest (LSO). Vandaar dat de Provincie Limburg besloten heeft een subsidie van 25.000,- te verlenen aan dit terugkerend hoogwaardig evenement op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten, aldus Herman Vrehen, gedeputeerde. De uitvoering vindt plaats op zondag 9 september 2007.

Naast Gedeputeerde Staten, die een subsidie van 25.000,- verlenen, stelt de gemeenteraad van Margraten een bijdrage van 20.000 beschikbaar. Inmiddels hebben zich ook andere Limburgse partners aangemeld als cofinancier, te weten het LSO in samenwerking met de Stichting Vrienden van het LSO, Essent, ABP en de Heuvellandgemeenten. Het is de bedoeling dat dit type concert een jaarlijks terugkerend cultureel evenement wordt, dat tevens als opmaat fungeert voor de realisatie van het Margraten Memorial Center. Het Margraten Memorial Center is een impuls voor de regio op de gebieden cultuur, economie en toerisme. Een haalbaarheidsonderzoek van de gemeente Margraten heeft aangetoond dat er voldoende ruimte is voor een nieuwe ontwikkeling in de gemeente met een bezoekersaantal tussen de 20.000 en 80.000, gebaseerd op een groeimodel voor het Memorial Center.

15-5-2007 15:18