Gemeente Heerenveen

Verkoop 26 woningbouwkavels in Skoatterwald

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerenveen bieden middels loting 26 woningbouwkavels te koop aan in de woonwijk ÂSkoatterwâldÂ. In de 2e fase van deze woonwijk van Heerenveen is in het deelplan ÂDe Watervelden ruimte gereserveerd voor 48 particuliere woningbouwkavels; Het betreffende deelgebied is gelegen langs het z.g.n. oostelijke parkbos. Dit parkbos ligt op de grens van de 2e en 3e fase van Skoatterwâld.

Uitgifte door loting op vrijdag 1 juni 2007 Het deelgebied "de Watervelden" wordt door de wijkontsluitingsweg, de Domela Nieuwenhuisweg en een zestal woonstraatjes, allen Nienke van Hichtumweg, in kleinere woongebieden opgesplitst. Bij deze verkoop bieden wij de eerste 24 kavels aan. Deze kavels liggen aan de zuidkant van de Domela Nieuwenhuisweg. De 24 kavels aan de noordkant zullen op een later moment aangeboden worden. De oppervlakte van de nu aangeboden kavels variëren tussen de 538 m2. en de 900 m2.
Naast deze 24 nieuwe kavels zijn er nu ook nog 2 kavels in de verkoop uit het eerder in de 2e fase uitgegeven deelplan "De Wetterstrip". Deze 2 kavels hebben elk een oppervlakte van 548 m2 en zijn gelegen aan de Aletta Jacobsweg.
De 26 (24 + 2) kavels worden op 1 juni 2007 middels een loting aan de aanwezige belangstellenden toegewezen.
Overzicht 24 bouwkavels

Samenhang
Door de korte woonstraatjes wordt het deelplan "De Watervelden" opgesplitst in groepjes van 4 of 8 particuliere kavels. De ongedwongen landschappelijke verkaveling van "De Watervelden", de individualiteit en oorspronkelijkheid zijn de kenmerken van de hier te bouwen woningen. Per Waterveld wordt een compositie van woningen samengesteld, waarbij situering, vormgeving, materiaalkeuze en kleur in samenhang worden beschouwd. Overzicht 2 bouwkavels

In het deelplan "De Wetterstrip" (waarbinnen nu nog 2 kavels aangeboden worden) is één van de meest in het oog springende kwaliteitseisen dat alle woningen vanaf de eerste verdieping zullen moeten worden voorzien van een forse kap met de nokrichting evenwijdig aan de woonstraat. Samen met de rode steen en de zwarte pan die aan dit deel van de woning gebruikt moeten worden zal dit de samenhang tussen de woningen benadrukken. De woningen zullen door de aangegeven nokrichting zich dan ook overwegend als een `brede' woning presenteren. De eigen identiteit van de woningen komt tot uitdrukking in het deel van de woning wat zowel in de gevel als in de kap naar voren mag springen. Dit onderdeel moet in een afwijkend materiaal dan wel kleur uitgevoerd worden en zal daarmee het `gezicht' van de woning gaan worden. Oppervlakte en kavelprijs
In het deelplan "De Watervelden" liggen 24 kavels met een oppervlakte tussen de 538 m2 en 900 m2. Afhankelijk van de ligging van de kavel varieert de kavelprijs tussen de EUR 240,-- per m2 en de EUR 265,-- per m2 ( incl. 19 % btw).
In het deelplan "De Wetterstrip" zijn nog 2 kavels beschikbaar met elk een oppervlakte van 548 m2. De kavelprijs voor deze 2 kavels is vastgesteld op EUR 200,-- per m2 (incl 19 % btw). Informatie en lotingformulierenVoor nadere informatie over de te verkopen vrije sectorkavels, lotingformulieren en voorwaarden kunt u terecht bij de Dienst Visie en Ontwikkeling, (Ontwikkelteam Nieuw), Crackstraat 2 te Heerenveen, de heer N. de Jong, telefoon: 0513-617421
Inleveren lotingformulieren: 1 juni 2007, van 13:30 uur tot 14:00 Inlevering van het lotingformulier kan op vrijdag 1 juni 2007 tussen 13:30 uur en 14:00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis, adres Crackstraat 2 te Heerenveen. De loting en toewijzing van de kavels zal aansluitend vanaf 14:00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis plaatsvinden.