AutoRai

Kia actief in populaire Dutch Supercar Challenge

(5/16/2007)
Momenteel wordt door Kia-dealer Kia Center Utrecht en Eurotech Racing de laatste hand gelegd aan de preparatie van een fonkelnieuwe Kia ceeâd voor de meest spectaculaire en populairste raceklasse van Nederland, de Dutch Supercar Challenge.

Peter Span, vestigingsmanager van KCU: âKia heeft al enige sporen verdiend in de autosport. Naast de deelname aan Parijs-Dakar door een Nederlands team enige jaren terug werden de sportieve kwaliteiten van Kia ook al overduidelijk aangetoond tijdens de spannende races voor de Andros IJsrace Trophy. Met de komst van de nieuwe ceeâd begin dit jaar, die inmiddels alom bekend staat om de prima rijeigenschappen, hebben wij direct het plan opgevat om met de ceeâd autosport te gaan bedrijven.â
Sportpakket en preparatie
Gebaseerd op de sportieve Kia ceeâd met sportpakket, die onlangs tijdens de AutoRAI werd geïntroduceerd, wordt momenteel hard gewerkt aan de race-ceeâd. Het sportpakket bestaat uit beide bumperspoilers, zijskirts, een achterklepspoiler, verlaagde wielophanging en speciale vijfspaaks 17 inch lichtmetalen Kia-velgen.
De 2-liter krachtbron is in âburgertrimâ 145 pk sterk, maar levert dankzij enkele technische ingrepen, waaronder een hoogwaardige competitie-uitlaat van Laser, nu 250 pk. Voor het verder verbeteren van de wegligging wordt de wielophanging verder verlaagd, terwijl Koni speciale schokdempers heeft ontwikkeld voor de ceeâd. De standaardremmen zijn vervangen door exemplaren van Brembo. De Kia ceeâd wordt bestuurd door Danny van Dongen, die al veel ervaring heeft in de Dutch Supercar Challenge.

Nogmaals Span: âHet eerste jaar zullen we gebruiken om ervaring op te doen en de ceeâd optimaal af te stellen voor de diverse circuits. Bij de preparatie, met name versnellingsbak en remmen, is rekening gehouden met een krachtbron die uiteindelijk 300 pk kan leveren. Als ondersteuning van ons project zullen wij voor onze klanten speciale circuitdagen organiseren op het circuit van Zandvoort, waarbij men ook de kans zal hebben met een âtaxi-driveâ in de ceeâd een snel rondje mee te rijden.â

Dutch Super Car Challenge
De Dutch Super Car Challenge is de succesvolste en populairste raceklasse van Nederland en voor het seizoen 2007 ontving de organisatie maar liefst 106 inschrijvingen uit binnen- en buitenland. Door het grote aantal aanmeldingen is er een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van de DSC. Hierdoor is er ruimte ontstaan voor de opzet van een GT-kampioenschap in Nederland naast de DSC als klasse met een zeer grote diversiteit aan GTâs en Toerwagens. De Dutch Supercar Challenge staat aan de vooravond van een mooi autosportseizoen. Dit jaar telt de challenge ruim honderd autoâs, die veelal door twee rijders worden gedeeld, zodat er in totaal circa 130 rijders op de inschrijflijst staan.
Grote startvelden worden verwacht tijdens de twee raceweekeinden op Spa-Francorchamps. Op 16-17 juni en 13-14 oktober mogen er maar liefst
75 autoâs tegelijk van start gaan. De Rizla Racing Day op TT Circuit Assen wordt ook een spektakel, met een startveld van 58 autoâs!

Kia Nederland B.V.
De Nederlandse importeur van Kia draagt de sport een warm hart toe. Internationaal wordt door Kia Motors de toptennisser Nadal ondersteund en was het merk al eerder in verschillende autosport disciplines actief. âEn nu verschijnt bij mijn weten wereldwijd voor het eerst de nieuwe ceeâd aan de start van een race. Wij wensen Kia Center Utrecht en Eurotech Racing veel succes. Hoewel dit een puur dealerinitiatief is volgen wij de ontwikkelingen en hopelijk resultaten uiteraard met grote belangstelling,â aldus Huib Stad, Marketing Manager van Kia Nederland.