Gemeente Dongen


Burgemeester onthult wandschildering Dr. Mollerstraat

DWV wil graag haar maatschappelijke betrokkenheid uitdragen en heeft mede daarom diverse projecten aangemeld in het kader van Dongen uit de Kunst. Een daarvan is 'Outsider Art'; kunst gemaakt door mensen van buiten de reguliere kunstwereld. Het hele jaar door hangen schilderijen in de diverse senioren- en zorgcomplexen van DWV.

Omdat deze complexen niet voor iedereen toegankelijk zijn, organiseert DWV een openbare expositie op dinsdag 8 mei in het wooncomplex Dr. Maassen. Via een rondleiding door het complex, waar diverse schilderijen te bezichtigen zijn, komt men uit bij een tweede project in het teken van het kunstjaar, namelijk Kunst op locatie. In de entree van één van de gebouwen van het wooncomplex Dr. Maassen is een lange witte wand door kunstenaars van stichting Prisma voorzien van een prachtige muurschildering.

Aansluitend op de expositie onthult burgemeester Simone Dirven-van Aalst, in het bijzijn van de kunstenaars, de wandschildering. Vanaf 15.15 uur zijn geïnteresseerden welkom in de ontmoetingsruimte op de eerste etage van het wooncomplex Dr. Maassen (ingang via Min. Goselinglaan te Dongen). De expositie start om 15.30 uur en is omstreeks 16.15 uur afgesloten met de onthulling van de wandschildering.

Laatst gewijzigd: 7-5-2007