KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

16-5-2007

Uitbreiding spitssluiting bruggen Haringvliet en Volkerak uitgesteld (regio zuid-Holland Zuid)

Vorig jaar besloot de toenmalige Minister van Verkeer en Waterstaat, Karla Peijs, dat er in het kader van de fileproblematiek in ons land paal en perk gesteld moest worden aan de openingen van bruggen in snelwegen tijdens de ochtend- en de avondspits. Een politiek lekker te verkopen besluit, want menig automobilist had zich, stilstaande in een file, via zijn mobieltje beklaagd bij Rijkswaterstaat.

De Minister is daarbij echter, in de ogen van het Watersportverbond, volledig voorbij gegaan aan het feit dat brugopeningen altijd maatwerk zijn en een zorgvuldige afweging van de diverse belangen vragen. Zeker bij bruggen in snelwegen is het aantal openingen vaak, ook buiten de spits, al uiterst summier.

Als gevolg van het besluit was de Minister van plan om met ingang van
1 mei j.l. de spitsuursluiting van de Haringvlietbrug en de brug over de Volkeraksluizen s middags uit te breiden tot respectievelijk 3 en
2,5 uur. Dat voornemen publiceerde de Minister op 19 februari j.l. Het Watersportverbond heeft bezwaar aangetekend en samen met de Kon. Schippers Vereniging Schuttevaer overleg gevoerd. Resultaat is dat de uitbreiding van de spitsuursluitingen voorlopig is uitgesteld. Wij houden u van de verdere ontwikkelingen op de hoogte.