Politie Hollands Midden

Datum: 16 mei 2007

Oegstgeest Aanhouding van verdachte poging inbraak woning De politie heeft in de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 mei een 19 jarige man uit Hoofddorp aangehouden. Zijn aanhouding volgde na een melding van een bewoner van een woning aan de Boonstraat dat daar werd ingebroken. Dit was rond 02.30 uur. De politie was na de melding snel terplaatse en zag de verdachte in de tuin staan. Bij het zien van de politie vluchtte hij weg. Met een aantal politieauto's werd een zoektocht in de wijk gehouden. Op de Juffermans werd hij aangehouden. Omdat er gemeld was dat het om twee mannen ging, werd doorgezocht en hield man op de Kempenaerstraat nog een man aan. Hij bleek echter geen verdachte in deze zaak te zijn en werd dan ook snel weer vrijgelaten. De verdachte uit Hoofddorp is voor het verdere onderzoek ingesloten. De politie gaat verder met het onderzoek in deze zaak.

Leiden Aanrijding Op de kruising van de Ina Boudier-Bakkerstraat met het fietspad van de Stevenshofdreef ontstond dinsdagmiddag 15 mei rond 15.00 uur een aanrijding tussen een 38 jarige automobilist uit Delft en een 53 jarige snorfietsster uit Leiden. Het vermoeden bestaat dat de automobilist de over het fietspad rijdende vrouw geen voorrang verleende en haar aantikte. De vrouw is met een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Diaconessen Ziekenhuis.

Leiden Poging tot diefstal door middel van geweld De politie doet onderzoek naar een poging tot diefstal door middel van geweld. Dit misdrijf deed zich voor op dinsdagmorgen 15 mei rond 09.10 uur op de Willem de Zwijgerlaan nabij de Kooitunnel en dan aan de kant van de Pieter Bothstraat. Een 41 jarige vrouw uit Leiden liep daar en werd vermoedelijk al vanaf een bushalte aan de Ijsselmeerlaan gevolgd door een man. Bij de tunnel haalde de man de vrouw in en bedreigde haar met een mes. Hij wilde geld van haar. Omdat zij dat niet bij zich had gooide ze de dader haar tas toe. Hij doorzocht deze maar nam er niets uit mee. Vervolgens verdween de dader weer. De politie vraagt getuigen contact op te nemen met de politie in Leiden via 0900-8844. Vooral hoopt de politie contact te krijgen met een man die op een fiets langsreed en de vrouw nog bijna aanreed.

Voorschoten Inbraak in woningen De politie doet onderzoek naar twee woninginbraken en een poging daartoe die dinsdag 15 mei plaatsvonden. Op de Rembrandtlaan werd bij een woning een raam opengebroken en uit de woning sieraden gestolen. Bij een andere woning aan de Rembrandtlaan werd geprobeerd om in te breken. Er werd braakschade bij een raam ontdekt. Deze misdrijven werden vermoedelijk in de middag gepleegd. Nog diezelfde avond werd er rond 21.55 uur ingebroken in een woning aan de Treubstraat na het openbreken van een schuifdeur. De bewoners die boven lagen hoorden gestommel en op het moment dat ze beneden kwamen zagen ze nog net de dader door de tuin wegrennen. Mogelijk dat hij toch nog kans heeft gezien om een zonnebril en een bankpas te stelen.

Waarder Onwelwording door resten weekmaker Diverse hulpdiensten waaronder de politie en de brandweer zijn dinsdagavond 15 mei rond 20.00 uur in actie gekomen na een melding dat een 59 jarige vrachtwagenchauffeur uit Norderstedt (Dld) op de A12 onwel was geworden. Wel zag hij kans om zijn tankwagen te parkeren op de carpoolplaats aan de Molendijk onder aan de A12. Ook twee agenten die als eerste ter plaatse kwamen, kregen het gevoel van misselijkheid en prikkelende ogen. De chauffeur werd voor onderzoek overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden. De agenten behoefden na controle door ambulancepersoneel terplaatse niet voor verder onderzoek naar een ziekenhuis. De tankauto was leeg en had een weekmaker vervoerd die vooral wordt gebruikt voor het verdunnen van kunststoffen. Deze stof valt niet onder de categorie gevaarlijke stoffen. Er is van bekend dat het in ademen van dampen misselijkheid en prikkeligheid van de luchtwegen kan veroorzaken. Vermoedelijk waren vrijgekomen en in de cabine terechtgekomen dampen er dan ook de oorzaak van dat de chauffeur onwel werd. Na deze vaststelling en de vaststelling dat er geen dampen meer werden gemeten werden alle veiligheidsmaatregelen opgeheven.

Gouda Diefstal na insluiping in woning De politie doet onderzoek naar de diefstal van een handtas met inhoud uit een woning aan de Weerestein. Dit gebeurde dinsdagavond 15 mei rond 20.45 uur. Twee nog onbekende jongens vonden een niet afgesloten achterdeur waarna ze de tas meenamen. De bewoonster die boven was hoorde gestommel en toen ze naar buiten keek zag ze nog net twee jongens haar tuin uitlopen. Beneden ontdekte ze dat haar tas was gestolen. Het advies van de politie blijft om altijd ramen en deuren te sluiten als men geen zicht heeft op de ruimte waartoe die ramen en deuren toegang geven. Dit voorkomt een nare ervaring.

Gouda Diefstal van geld uit bus De politie doet onderzoek naar de diefstal van een geldkoffer uit een lijnbus. De diefstal vond dinsdag 15 mei rond 14.40 uur plaats op de Burgemeester van Reenensingel. Een 21 buschauffeuse uit Gouda stopte daar bij de bushalte dicht bij de Gentseweg. Er stapte een jongen in die zijn scooterhelm nog op had. Hij wilde naar het Station. Op het moment dat de chauffeuse voor wisselgeld haar geldkoffer pakte, trok hij deze uit haar handen, rende de bus uit en sprong achterop een scooter waarmee een ander even verder op de Gentseweg stond te Wachten. Vervolgens reden ze weg in de richting van de Winterdijk. Eventuele getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie in Gouda via 0900-8844.

Gouda Diefstal van tas uit auto De politie doet onderzoek naar de diefstal van een tas uit een auto. In de tas zaten ondermeer een telefoon, kentekenbewijs en rijbewijs. Het misdrijf gebeurde dinsdagavond 15 mei rond 23.40 uur aan de Veenzoom. Een 58 jarige vrouw uit Gouda parkeerde daar haar auto. Plotseling werd het portier aan de bijrijderkant door een ongeveer 17 jarige jongen opengetrokken waarna deze de op de bijrijderstoel liggende schoudertas pakte en er vervolgens mee wegrende.

------------------------------------------ einde ochtendberichten ----------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --