Persberichten Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht, 16-05-2007

Roodlichtcontrole

DE BILT - De politie heeft dinsdagmorgen 15 mei tussen 07.00 en 09.30 uur een roodlicht controle gehouden op de Biltse Rading.

112 Bestuurders passeerden het controlepunt tussen de Groenekanseweg en de Rijksweg A27 waarbij vijf automobilisten het roodlicht negeerden. Eén bestuurder gebruikte de vluchtstrook en kreeg ook een bekeuring.

Winkeldief

MAARTENSDIJK De politie heeft dinsdag 15 mei om 12.20 uur een 42-jarige inwoner van Maarssen aangehouden voor winkeldiefstal.

De man had bij een winkel op het Maertensplein een pakje sigaretten gestolen en werd betrapt. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en kreeg een proces-verbaal.

Verkeersongeval met gewonden

ZEIST Op dinsdagmiddag 15 mei rond 15.30 uur vond op de kruising van de 2e Dorpsstraat met Het Rond een aanrijding plaats waarbij twee personenautos betrokken waren.

Een 19-jarige inwoner van Ede reed over Het Rond in de richting van de Slotlaan en gaf geen voorrang aan een van rechts komende 28-jarige inwoner van Zeist. Een aanrijding volgde waarna laatstgenoemde automobilist klaagde over pijn aan zijn nek en zijn 24-jarige passagiere, eveneens een inwoner van Zeist, klaagde over een pijnlijke buik. Beiden zijn in het ziekenhuis onderzocht, maar konden weer naar huis.

Controles

ZEIST/DE BILT De politie heeft dinsdag 15 mei meerdere controles gehouden.

Op de Panweg werd tussen 14.00 en 15.00 uur een algemene verkeerscontrole gehouden waarbij 14 bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, overschrijding van de toegestane maximumsnelheid, niet handsfree bellen, onverzekerd voertuig en niet kunnen tonen van het rijbewijs.

De verkeerspolitie controleerde tussen 15.15 en 17.45 uur, in beide richtingen, het verkeer op de Utrechtseweg. Maar liefst 2920 automobilisten passeerden de radarapparatuur van de surveillanten waarbij 136 bestuurders sneller reden dan de toegestane maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 120 kilometer per uur.

In hetzelfde tijdsbestek werd ook op de Biltse Rading een snelheidscontrole gehouden. Hier passeerden 489 bestuurders de apparatuur en reden 10 automobilisten sneller dan de toegestane maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. De top lag op 136 kilometer per uur. De verdachte, een 49-jarige inwoner van Bilthoven, die met zijn motorfiets deze snelheid haalde kon zijn rijbewijs inleveren.

Onder invloed

BUNNIK De politie heeft woensdagmorgen 16 mei om 01.25 uur een 52-jarige inwoonster van Bunnik aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De agenten controleerden de verdachte op de Lokhorstlaan toen zij daar reed met haar auto. Zij weigerde mee te werken aan een blaastest en werd aangehouden. Ook op het politiebureau lukte het niet om een ademtest af te nemen. Haar rijbewijs werd ingevorderd en zij kreeg een proces-verbaal.