Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Dierenpark Emmen favoriet in test Kampioen

Den Haag, 16 mei 2007

Van de grote dierentuinen is dierenpark Emmen de winnaar in de dierentuinentest van het ANWB-blad Kampioen. Safaripark Beekse Bergen werd tweede. GaiaPark Kerkrade Zoo en Zoo Parc Overloon komen bij de kleine dierentuinen als winnaars uit de test. Dierenrijk Europa bij Eindhoven kreeg een tweede plaats in de categorie kleine dierentuinen.

De testgezinnen over dierenpark Emmen: 'De dieren leven in een ruime, natuurlijke omgeving. Je kunt ze heel goed zien en er is veel informatie over de dieren'.

Het oordeel over GaiaPark Kerkrade: 'het aanbod van dieren en de ruimte voor de dieren is erg goed'. Zoo Parc Overloon is eenprettig opgezette ruime dierentuin met verschillende dieren die je heel goed van dichtbij kunt zien'.

Wat is de leukste dierentuin van Nederland? De Kampioen stuurde 62 gezinnen op pad om dat te beoordelen. De gezinnen bezochten twaalf dierentuinen in Nederland; zeven grote en vijf kleinere. De bezoekers beoordeelden de dierentuinen op vier onderdelen; de dieren (aanbod en leefomstandigheden), kindvriendelijkheid (leuke speeltuin, kinderactiviteiten).

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)