Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen, 16-05-2007

Fietsend kind komt onder auto
EMMEN Dinsdagmiddag reed een 52-jarige vrouw uit Emmen in haar auto over de Zwartemees. Hoewel zij met het oog op spelende kinderen al langzaam reed hoorde zij toch plotseling een klap en gegil. Bleek een 5-jarige jongen uit Emmen met zijn fiets onder haar auto terechtgekomen te zijn. Hij werd met een armfractuur naar het Scheperziekenhuis in Emmen overgebracht. (07-140717)

Aanrijding met alcohol
EMMER COMPASCUUM Dinsdagavond botste een 35-jarige man uit Emmen tegen de achterzijde van zijn voorganger aan de Vegterswijk. Hij zag namelijk te laat dat zijn voorganger was gestopt. Botsen is blazen en daarom werd van beide bestuurders een ademtest afgenomen. De veroorzaker van de aanrijding bleek een alcoholpromillage te hebben van 0,6 promille. Hij kreeg een transactie van 300,- aangeboden. (07-140752)

Alcomobilist
EMMEN Dinsdagavond controleerden agenten en 58-jarige bestuurder uit Schoonebeek toen hij over de Van Schaikweg reed. Een ademtest wees een alcoholpromillage uit van 1,4. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. (07-140760)

Auto buiten gebruik gesteld
MEPPEL Agenten, belast met het innen van boetes, hebben dinsdagmiddag de auto van een 26-jarige man buiten gebruik gesteld. De man moest nog een boete van 375 betalen maar kon die niet voldoen. Daarop werd de auto van de man in beslag genomen. De sleepkosten van 120 zijn voor rekening van de man alsmede de stallingkosten van 15 per dag. (07-140697)

Ook de voordeur goed afsluiten
MEPPEL In een woning aan de Roerdompstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken waarbij twee laptops en twee mobiele telefoons zijn weggenomen. Het is nog onbekend hoe toegang tot de woning is verkregen maar niet uitgesloten is dat via de flippermethode of door te hengelen men de voordeur heeft open gekregen. Door het nachtslot op de deur te doen kunnen deze methoden in ieder geval voorkomen worden. (07-140811)

Boete voor verbranden van afval
UBBENA Dinsdagmiddag is aan de Taarloseweg een 43-jarige vrouw uit Ubbena beboet voor het verbranden van afval. Ze kreeg een transactie van 260,- aangeboden. (07-140706)

Snelheidscontroles
HOOGHALEN Aan de Zwiggelterweg zijn dinsdagmiddag tijdens een snelheidscontrole vijf automobilisten staande gehouden voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid (80 km/uur). Zij kregen een proces verbaal. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 km/uur. (07-140700)

GASSELTE Tijdens een snelheidscontrole aan de Julianalaan zijn drie bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Een bestuurder reed 80 km/uur, de andere twee 82km/uur waar max. 50 km/uur is toegestaan.

Bellend rijden met verlopen rijbewijs
ASSEN Dinsdagmiddag is aan de Industrieweg een 34-jarige man uit Gramsbergen staande gehouden voor niet handsfree bellen. De man kon geen identiteitsgegevens tonen. Bij controle bleek het rijbewijs van de man te zijn verlopen. Ook hiervoor kreeg hij een proces verbaal. De auto is meegenomen naar het bureau. (07-140738)

Verkeerscontrole
HOOGEVEEN Op diverse plaatsen in Hoogeveen is op dinsdag een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden drie bestuurders beboet voor het overtreden van de maximum toegestane snelheid. 16 automobilisten droegen geen gordel, een persoon reed met een niet goed zichtbare kentekenplaat, een persoon weigerde zijn rijbewijs te tonen en er werden 34 blaastesten afgenomen. (07-140773)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters, telefoon 0592 451280.