Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 8 mei 2007

De in De Bernhezer gepubliceerde collegebesluiten abusievelijk voorzien van een verkeerde datum. Het betreft de besluiten van 8 mei 2007 en niet van 13 maart 2007.

Financiële begroting 2008

In zijn vergadering van 8 mei 2007 besluit het college van burgemeester en wethouders de raad voor te stellen om in zijn vergadering van 28 juni 2007 in te stemmen met de financiële begroting 2008 van het KVC Brabant-Noordoost (Taxihopper).

PON Noord-Brabant

PON Noord-Brabant heeft een plan van aanpak opgesteld om te komen tot een quick scan voor een eventueel dorpsontwikkelingsplan voor Nistelrode. Aan de Raadscommissie Ruimtelijke Zaken wordt gevraagd of ingestemd kan worden met de resultaten die op basis van de offerte mogen worden verwacht.

Jaarverslag 2006 en begroting 2008 van het RMB

Het college van burgemeester en wethouders heeft kennis genomen van het Jaarverslag 2006 en begroting 2008 van het RMB en legt deze stukken ter kennisneming respectievelijk instemming voor aan de raad van 28 juni 2007.

Intrekking vergunning Wet milieubeheer

De milieuvergunning voor het agrarisch bedrijf Zoggelsestraat 81 wordt ingetrokken.

Uitbreiding en renovatie

Korfbalvereniging Korloo heeft op sportpark De Hoef in Loosbroek altijd gebruik kunnen maken van de kleedlokalen van voetbalvereniging WHV. Door toename van het aantal teams van beide clubs was deze situatie niet langer houdbaar. De NOC*NSF-normcijfers hebben uitgewezen dat er twee kleedlokalen en een scheidsrechterslokaal voor Korloo nodig zijn. Daarnaast voldeden de kleedlokalen van WHV niet meer aan de eisen van deze tijd. Beide clubs hebben de handen ineengeslagen en gezamenlijk een verbeterplan opgesteld. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiermee ingestemd en een bijdrage in de kosten beschikbaar gesteld. Planning is dat de vernieuwde kleedaccommodatie bij de start van het nieuwe seizoen in gebruik wordt genomen. Uitgangspunt is, dat de accommodatie na afronding van alle werkzaamheden wordt geprivatiseerd.

Aanwijzen toezichthoudende ambtenaren

De gemeente controleert de naleving van de bouw- en aanverwante regelgeving. Hiervoor heeft het college van burgemeester en wethouders op 8 mei 2007 besloten (opnieuw) alle medewerkers van de afdeling Milieu- en Bouwzaken, cluster Bouwzaken, aan te wijzen als toezichthoudend ambtenaar ex artikel 100a lid 1 Woningwet en artikel 5.11 van de Algemene wet bestuursrecht. Aanleiding voor dit besluit is de recente wijziging van de Woningwet per 1 april 2007. Deze ambtenaren beschikken daarmee over alle bevoegdheden zoals genoemd in afdeling 5.2, toezicht op de naleving, van de Algemene wet bestuursrecht en de bevoegdheid van artikel 100a, lid 2 van de Woningwet (betreden van een woning zonder toestemming eigenaar). De ambtenaren zullen deze bevoegdheden alleen gebruiken als dat noodzakelijk is voor het uitoefenen van de toezichthoudende functie. Dit besluit treedt in werking op 19 mei 2007.