Equens breidt zaken aan Finland uit - Volgende stap .........

16.05.2007 / 11:46 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Equens

Equens

Equens breidt zaken aan Finland uit - Volgende stap voorwaarts binnen Europa

FRANKFURT, Duitsland, May 16 /PRNewswire/ --
Tijdens de zesde internationale EPCA Conference kondigde directievoorzitter Michael Steinbach de opening aan van het eerste kantoor van Equens in Helsinki, Finland. Equens ondertekende een contract met OP Bank Group Finland. Vanaf medio 2007 zal Equens EU-gereguleerde betalingen verwerken via haar geavanceerde ZVS-processing platform namens de OP Bank Group. Betalingen die niet door de EU gereguleerd zijn zullen door Equens aan het einde van 2007 worden verwerkt. Het akkoord kan worden gezien als een mijlpaal, aangezien het de eerste keer is dat een Finse bank de verwerking van haar betalingen uitbesteedt aan een buitenlandse full-service payment processor. Het kantoor is op 3 mei 2007 geopend.

Met de opening van het kantoor in Finland zet Equens de volgende stap in haar ambitie één van de grote en belangrijkste processors in Europa te worden. Equens richt zich op verdere volume-uitbreiding, omdat het bedrijf alleen via dergelijke schaalvergroting voordelen kan bieden aan haar klanten in de vorm van hogere servicekwaliteit en lagere kosten. De verwezenlijking van SEPA zal leiden tot meer concurrentie en consolidatie. Dankzij de vertegenwoordiging in Finland zal Equens haar bestaande relaties binnen de Finse markt kunnen intensiveren. Het kantoor zal bovendien een speerpunt zijn voor nieuwe contacten in de Scandinavische en Baltische markten.

Het thema van de EPCA Conference was dit jaar: 'Reshaping the European payment landscape'. Tijdens het congres presenteerde directievoorzitter Michael Steinbach een overzicht over de SEPA-ontwikkelingen van de komende jaren. Steinbach: "Het zal jaren duren voordat de SEPA-producten volgroeid zijn. Ontwikkelingen zoals e-betalingen, m-betalingen en e-factureringen zullen de SEPA-producten nog verder uitbreiden. Uiteindelijk kunnen gestandaardiseerde verbindingen tussen de euro-domestic betaalmarkt en andere grote economieën tot een wereldwijd gestandaardiseerde betalingsgemeenschap leiden. Internationalisering zal ook naast SEPA op mondiaal niveau doorgaan. Mondiale klanten zullen naar mondiale betaaloplossingen zoeken. Verdere schaalvergroting kan worden bereikt door volumes in bijvoorbeeld de Europese en Amerikaanse markt te combineren. Deze globalisering zal echter niet de politieke drijfveer hebben die SEPA heeft. Globalisering zal daarom worden gestuurd door de markt."

Opmerking voor de redactie

Equens is de eerste echte pan-Europese full-service payment processor. We zijn een van de grootste en meest innovatieve payment processors in Europa en bovendien marktleider op het gebied van toekomstbestendige betalingen en oplossingen voor verwerking van debit card-betalingen. We bieden een zeer complete en concurrerende portefeuille, die we dankzij onze flexibele en klantgerichte aanpak naadloos kunnen aanpassen aan de eisen van onze klanten.

Bij Equens zijn betalingen in goede handen. Wij blijven doorbouwen op jarenlange ervaring en de uitstekende reputatie van onze oprichters, Interpay Nederland en het Duitse Transaktionsinstitut. Met een gezamenlijk jaarlijks volume van 7 miljard transacties en 1,9 miljard geswitchte POS- en ATM-transacties, ligt ons marktaandeel binnen de eurozone ruim boven de 10. Dankzij onze huidige vooraanstaande positie zijn we de meest logische keuze als payment processor binnen SEPA. Ons geïntegreerde en zeer krachtige platform is op dit moment al geheel klaar voor SEPA. Daardoor kunnen onze klanten bij ons met onmiddellijke ingang SEPA-services betrekken. Daarnaast zullen we hen uitgebreide support bieden om een soepele overgang naar SEPA te garanderen. Samen met onze klanten kunnen we de uitdagingen van de toekomst aan.

Ga voor meer informatie naar: www.equens.com

Contact:

Neem contact op met één van onderstaande personen: Marcel Woutersen,
+31-(0)-30-283-54-27, +31-(0)-629-05-08-71, Annemieke Lambregts, +31-(0)-30-283-50-27,
+31-(0)-650-21-30-91, Jörg Richter, +49-695-89-99-360-362, +49-(0)172-6-13-95-97