Openbaar Ministerie

Verdachte van gewelddadige dood 16-jarige jongen voorarrest

Alkmaar, 4 mei 2007

Vandaag heeft de rechter-commissaris in Alkmaar de 36-jarige verdachte uit Bovenkarpsel voor veertien dagen in bewaring gesteld op verdenking van moord, dan wel doodslag, op de 16-jarige jongen die afgelopen maandag is gevonden in Zwaagdijk. Het onderzoek is nog niet afgerond.In het belang van dat onderzoek worden geen mededelingen gedaan over de bevindingen die hebben geleid tot de aanhouding van deze verdachte, noch over hetgeen de verdachte heeft verklaard.

Wel kan worden gemeld dat in het onderzoek aanwijzingen naar voren zijn gekomen dat maandag 30 april jl. rond 19.00 uur bij de kruising Markerwaardweg met de Zwaagdijk (te Zwaagdijk), in de rijrichting Medemblik, een Renault Scenic (vermoedelijk kleur zwart) voor de verkeerslichten heeft stilgestaan.

Mogelijk heeft de bestuurder van die auto en/of diens passagier iets waargenomen wat van belang kan zijn voor het onderzoek. De politie in Hoorn zou dan ook graag in contact komen met de bestuurder en/of de passagier van die Renault Scenic (tel. 0900 â 8844).