Persberichten stad Utrecht, 12.00 uur

Utrecht, 16-05-2007

Man aangehouden voor diefstal

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 mei een man aangehouden die verdacht wordt koper te hebben gestolen.

Rond 03.40 uur kreeg de politie een melding dat drie verdachten bezig waren koper te stelen bij een bedrijf aan de Nolenslaan. Ter plaatse troffen agenten de verdachten niet meer aan. Aan de hand van een goed signalement werd in de omgeving een 29-jarige man uit Utrecht aangehouden. De man werd rennend aangetroffen en verklaarde altijd in de nacht te joggen. Omdat hij prima in het signalement paste en zijn verklaring steeds wijzigde, werd de man aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek het om diefstal van koper te gaan. De politie heeft de diefstal in onderzoek.

Aangehouden voor vernieling

UTRECHT Dinsdagavond heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een vernieling. Tijdens de aanhouding werden nog twee personen aangehouden voor belemmering.

Tijdens de surveillance werden agenten ter hoogte van de Prinses Margrietstraat aangesproken door een bewoner. Zojuist was uit een groep jeugd een steen naar zijn auto gegooid, waarbij de achterruit was vernield. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de verdachte een 18-jarige man uit Utrecht worden aangehouden. Tijdens de aanhouding bemoeiden een deel van de groep zich met de verdachte en de agenten. Nadat meerdere malen was aangegeven dat men zich moest verwijderen bleven twee personen een 15-jarige jongen en een 19-jarige man beiden uit Utrecht - toch staan en werden aangehouden.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Pagodedreef vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een meisje gewond raakte.

Een 6-jarig meisje uit Utrecht stak omstreeks 15.25 uur plotseling de weg over achter een auto. Een 46-jarige automobilist uit Utrecht zag geen kans meer het meisje te ontwijken waardoor een botsing ontstond. Het slachtoffertje werd met enkele botbreuken naar het UMC in Utrecht overgebracht.

Aangehouden met vals 200 eurobiljet

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie een vrouw aangehouden omdat zij op de Roelantdreef met een vals 200 eurobiljet had betaald.

Bij een winkel aan de Roelantdreef ontdekte een medewerkster van een winkel rond 15.45 uur dat een klant met een vals 200 eurobiljet wilde afrekenen. De politie werd gebeld en de 33-jarige klant uit Haarlem werd aangehouden. Uit onderzoek bleek later dat het biljet een zeer goede vervalsing was en de vrouw het geld op een eerder moment te goeder trouw had aangenomen. Uiteindelijk werd zij zonder proces-verbaal naar huis gestuurd. De politie probeert nog te achterhalen waar de vrouw het biljet heeft ontvangen.

Hennepkwekerij ontmanteld

UTRECHT In een woning aan de Montevideodreef heeft de politie dinsdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek werd omstreeks 13.30 uur een onderzoek in een flatwoning aan de Montevideodreef ingesteld. In de woning werden in de woonkamer een hennepkwekerij met 175 planten aangetroffen. Tevens werd door de energiemaatschappij geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt. Alle apparatuur en de planten werden in beslag genomen. Bij de onderburen was spraken van ernstige wateroverlast. Onderzoek wees uit dat het water via het plafond naar beneden liep. De politie is een onderzoek gestart naar de eigenaar van de hennepkwekerij en heeft inmiddels een aantal namen van mogelijke verdachten.