Provincie Limburg

Limburger van Verdienste voor Beppie Kraft Gouverneur L.J.P.M. Frissen overhandigt op woensdag 16 mei 2007 de

plaquette en oorkonde die horen bij de Limburger van Verdienste aan Beppie Kraft.

Gedeputeerde Staten hebben besloten de Limburger van Verdienste toe te kennen aan Beppie Kraft uit waardering voor de bijzondere wijze waarop zij heeft bijgedragen aan de instandhouding en de ontwikkeling van de Limburgse cultuur, muziek en dialect. Zij heeft zich op een zeer verdienstelijke manier ingezet voor de verbetering van het imago van Limburg.

Beppie Kraft viert op 20 mei 2007 haar 50-jarig artiestenjubileum. In de loop der jaren heeft zij een veelzijdig repertoire opgebouwd, waarmee zij een groot publiek bereikt. Zij verbindt op de haar zo kenmerkende manier de Limburgers uit alle regios van de provincie en is uitgegroeid tot één van de meest populaire artiesten in haar genre.

Als mededirecteur van Marlstone Recordings heeft Beppie Kraft in de periode 1987-2004 leiding gegeven aan een van de belangrijkste platenmaatschappijen in Zuid-Nederland. Marlstone wist een naam te vestigen die garant staat voor succesvolle producties van een breed scala van artiesten en het merendeel van de Limburgse dialectmuziek.

De uitreiking van de Limburger van Verdienste aan Beppie Kraft vindt plaats in het Gouvernement te Maastricht om 12.00 uur (locatie: Galerij).

15-5-2007 15:12