Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Jongen schiet met hand door achterruit auto

Publicatiedatum: 16-5-2007 12:00:37

VELP - Een zestienjarige jongen uit Velp is dinsdagochtend in zijn woonplaats gewond geraakt nadat hij met zijn fiets op een stilstaande auto was gebotst en met zijn hand door de achterruit schoot. De jongen liep hierbij verwondingen aan zijn hand op. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart voor acht toen de Velpenaar over de Amsterdamsestraatweg fietste. Hij zou een stilstaande auto niet hebben gezien omdat hij, volgens eigen zeggen, met zijn telefoon bezig was. Hierdoor botste hij tegen de auto van een 31-jarige vrouw uit Velp aan. De Velpse had haar auto aan de kant van de weg geparkeerd omdat zij een brief wilde posten. De jongen is per ambulance naar het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem gebracht. Volgens de politie was er geen drank in het spel.
(07-076078)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verdachte huiselijk geweld aangehouden

Publicatiedatum: 16-5-2007 12:00:21

VELP - De politie heeft dinsdagochtend een 38-jarige man uit Velp aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou omstreeks tien uur zijn 34-jarige vrouw hebben geslagen in haar woning in Velp. Bij een conflict zou de Velpenaar de vrouw meerdere malen hebben geduwd en haar hebben vastgegrepen. Het slachtoffer zag kans om de hulp van de politie in te roepen. Agenten hebben de man even later in de woning aangehouden en hem meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is de man weer vrijgelaten. Justitie beslist verder wat er met hem gaat gebeuren. Door de Velpse is aangifte gedaan. (07-076146)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

17 bekeuringen bij verkeerscontrole

Publicatiedatum: 16-5-2007 12:00:03

ARNHEM - Bij een controle van het verkeershandhavingsteam (VHT) zijn dinsdag in totaal zeventien bekeuringen uitgedeeld. De controle vond plaats op de Rosendaalseweg tussen kwart over drie in de middag en kwart over negen in de avond. Er werd gecontroleerd op snelheid, alcohol en gordel. Van de elfhonderd passanten reden twaalf bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 70 km/u waar een maximum snelheid van 50 km/u geldt. Bij 23 bestuurders werd een blaastest afgenomen, niemand had teveel gedronken. Drie bestuurders droegen geen gordel en kregen hiervoor een bon. De overige twee bekeuringen waren voor het rijden zonder rijbewijs op een bromfiets. (07-76624)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie houdt verdachten winkeldiefstal aan

Publicatiedatum: 16-5-2007 11:59:41

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft dinsdagmiddag in totaal vier personen aangehouden die worden verdacht van winkeldiefstal. Een negentienjarig meisje en een zeventienjarige jongen uit Renkum liepen bij een winkel aan de Nieuwstad tegen de lamp. Het stel zou een spijkerbroek ter waarde van 110 euro hebben willen stelen. Een winkelmedewerker had het in de gaten en droeg de twee over aan de politie. Na verhoor op het politiebureau zijn ze weer naar huis gestuurd. Justitie beslist wat er met hen gaat gebeuren. Later die dag, omstreeks kwart voor elf, werden twee veertienjarige meisjes uit Didam aangehouden. De twee zouden in een winkel aan de Vijzelstraat diverse sieraden hebben gestolen. Een beveiligingsmedewerker greep hen in de kraag en belde de politie. De Didammers zij na verhoor overgedragen aan hun ouders. (07-076414 / 076522)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---