Gemeente Boxmeer


(15-03-07)

Het college heeft besloten de sloop en de nieuwbouw van het gemeentehuis in Boxmeer fotografisch te laten vastleggen. Van het fotomateriaal wordt uiteindelijk een boekje uitgebracht. Onder aanvoering van wethouder Rien Klaassen en de Werkgroep Kunstadvisering zijn drie professionele fotografen geselecteerd.

Op 9 en 10 mei hebben zeven fotografen, woonachtig in de gemeente, hun werk gepresenteerd aan de Werkgroep Kunstadvisering. De werkgroep heeft vervolgens drie fotografen uitgekozen die het project gaan uitvoeren.
Dit zijn geworden: Else Loof uit Overloon, Peter Arts uit Overloon en Hans Vos uit Boxmeer.

Else Loof maakt foto's binnen het thema "destructie en constructie", Peter Arts zal zijn foto's richten op het thema "mens en arbeid" en Hans Vos buigt zich over het thema "veranderingen in het stedelijke landschap". Bij de opening van het nieuwe gemeentehuis worden 20 foto's van elke fotograaf tentoongesteld. Daarnaast worden de foto's verzameld en uitgegeven in een boekje.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met communicatie van de gemeente Boxmeer, telefoonnummer 06-22299377