Gemeente Barneveld


Barneveld stijgt flink in ranglijst gemeentelijke internetsites

Afbeelding bij bericht

De internetsite van de gemeente Barneveld is in de landelijke ranglijst van gemeentelijke internetsites gestegen van de 143e naar de 56e plek. In de ranglijst van gemeenten met inwoneraantallen tussen 50.000 en 100.000 inwoners staat de site van Barneveld zelfs op de 12e plaats.

De internetsite AdviesOverheid.nl brengt onder de naam Overheid.nl Monitor de ontwikkelingen in kaart op het terrein van de elektronische overheid. Dat gebeurt in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Deze monitor geldt als een graadmeter voor gebruiksvriendelijke overheidswebsites.

In totaal worden 443 gemeenten, deelgemeenten en stadsdeelraden vermeld in deze ranglijst. Maandelijks wordt een update gepresenteerd. Gemeenten kunnen scoren in de categorieën Gebruiksvriendelijkheid, Transparantie, Dienstverlening, Gepersonaliseerde dienstverlening en Toegankelijkheid.

Met de introductie van DigiD, een internetkassa en het elektronisch aanbieden van een viertal producten heeft Barneveld met name op het vlak Dienstverlening punten gescoord. Ook het digitaal ontsluiten van een inspraakplan in het kader van DURP (Digitale Uitwisseling in Ruimtelijke Processen) kon op waardering rekenen. Dit alles resulteerde in een stijging met 87 plaatsen van plaats 143 naar 56. Omdat ook andere gemeenten continu werken aan verbetering van hun websites is een dergelijke sprong een mooie opsteker voor de gemeente Barneveld.

Barneveld, 16 mei 2007

Persbericht 07057
Mutatiedatum 16/05/2007