Gemeente Albrandswaard


Voorstel leerlingen VO in college Albrandswaard


Albrandswaard Tijdens de collegevergadering van dinsdag 15 mei, presenteerde 4 leerlingen van het Einstein Lyceum, HAVO/VWO klas 2a hun plan voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op de kruising Waalstraat, Lange Zantelweg en Albrandswaardseweg in Poortugaal aan het college van Albrandswaard.

In februari van dit jaar kregen leerlingen van het VO Einstein Lyceum in Poortugaal de opdracht om in het kader van wetenschapsoriƫntatie een project te maken over verbetering van de woonomgeving. Nikki, Ranjana, Yolande en Danielle (allen woonachtig in Albrandswaard) kozen voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op genoemde kruising in Poortugaal.

De meisjes wonnen de wedstrijd en als prijs mochten ze hun project inbrengen in de gemeentelijke procedure zodat het voorstel behandeld zou worden door het college. Na behandeling in het college volgt een presentatie aan de gemeenteraad tijdens een carrouselbijeenkomst.

College:
Ons college is echt onder de indruk van de manier waarop deze jongedames, die 13/14 jaar oud zijn, hun voorstel hebben voorbereid. Ze hebben de afgelopen tijd hard gewerkt en veel geleerd van onze verkeersdeskundige Peter Knoester. In het voorstel wordt een minirotonde voorgesteld, maar er was ook een alternatief dat een stuk minder kost.
Het is een terechte constatering dat de verkeerssituatie op de bewuste kruising in Poortugaal wat ongebruikelijk is. Het voorstel wordt dan ook serieus behandeld.
De volgende stap is een presentatie aan de gemeenteraad, dit wordt via de griffie ingepland.

De leerlingen:
Het was heel spannend een presentatie voor de burgemeester en wethouders te houden, er werden heel serieuze vragen gesteld. We hopen dat ons plan er doorkomt. Maar ons belangrijkste doel is dat de kruising in Poortugaal veiliger wordt, vooral voor fietsers.