Persberichten Lekstroom, 12.30 uur

Utrecht, 16-05-2007

Woningsnelkraak

NIEUWEGEIN Op dinsdagavond 15 mei werd bij een woningsnelkraak een laptop buit gemaakt.

Rond 21.15 uur werd bij een woning aan de Van Reeslaan met een tegel een raam ingegooid. Vervolgens werd uit de woning een laptop gestolen. Een getuige zag een jongeman wegrennen en in een gereedstaande auto springen met daarin een andere persoon achter het stuur, waarna zij ervandoor gingen.

De rennende verdachte droeg een zwarte sweater met een capuchon die hij over zijn hoofd had. Van de bestuurder van de auto is verder geen signalement bekend. Het betrof een donkerblauwe middelgrote auto.

Getuigen van de inbraak of mensen die de verdachten en/of de auto op of in de omgeving van de Van Reeslaan hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Winkeldievegge

NIEUWEGEIN Bij een winkel aan de Veldwade werd op dinsdagmiddag 15 mei een vrouw aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Rond 13.55 uur verliet een vrouw de winkel zonder een mengkraan die zij in haar tas had gestopt af te rekenen. Zij werd door beveiligers aangehouden en in een ophoudruimte geplaatst. Kort daarna werd zij overgedragen aan de politie. Aan de agenten vertelde zij geen identiteitsbewijs bij zich te hebben, 21 jaar oud te zijn en uit Soesterberg te komen. Zij werd overgebracht naar het politiebureau.

In het politiebureau bleek de verdachte opeens wel over een identiteitsbewijs te beschikken. Haar opgegeven personalia bleken daar geheel niet mee overéén te komen. Zij was in werkelijkheid 28 jaar oud, had een andere naam, kwam wel uit Soesterberg, maar woonde op een ander adres. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt voor de diefstal en zij kreeg een bekeuring voor het opgeven van een valse naam.

Nieuwe wijkchef Houten

HOUTEN - Hugo Schenk (43 jaar) wordt per 16 juni 2007 de nieuwe chef van het politiewijkteam Houten. Hij volgt Gabriël van der Wurff op die per 1 juni gaat werken bij de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging van het Korps Landelijke Politie Diensten.

Hugo Schenk is momenteel assistent wijkchef van het wijkteam Maarssen. Daarvoor was hij assistent wijkchef van het wijkteam Breukelen-Abcoude-Loenen in het district Rijn&Venen en werkte hij in de stad Utrecht.

Sigaretten te koop

NIEUWEGEIN / UTRECHT Een 36-jarige Pool werd op dinsdag 15 mei aangehouden voor handel in illegale sigaretten.

Rond 09.30 uur werd gemeld dat op een parkeerterrein van een winkel aan de Veldwade door mannen sloffen sigaretten te koop werden aangeboden. De mannen zouden weg zijn gereden in een auto.

Aan de hand van het kenteken keken politiemensen naar de auto uit. Agenten van de Verkeerspolitie zagen de auto korte tijd later in de buurt van de Veemarkt in Utrecht rijden. Het voertuig werd aan de kant gezet. Medewerkers van de Douane, die in verband met de controle van de automarkt in de omgeving waren, werden ter plaatse verzocht.

In de auto werden negen sloffen sigaretten aangetroffen. Een getuige verklaarde dat één van de inzittenden van de auto, een 36-jarige man uit Polen, haar twee sloffen sigaretten voor 20 te koop had aangeboden. Daarop werden de negen sloffen door de Douane in beslag genomen en werd tegen de Pool proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerij

NIEUWEGEIN De politie heeft op dinsdag 15 mei een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd rond 18.00 uur een onderzoek ingesteld in een bedrijfspand aan de Gelderlandhaven. Daarbij werd een hennepkwekerij met ruim zevenhonderd planten ontdekt. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar wie de eigenaar van de hennepkwekerij is.

Agent in zijn vrije tijd

ROSMALEN / NULAND Een politieman van district Lekstroom hield in zijn vrije tijd een onder invloed van alcohol verkerende automobilist staande.

Op zondag 13 mei reed de agent over de Rijksweg A59 in de richting van Nijmegen. Ter hoogte van de afslag Rosmalen zag hij een automobilist rijden. De automobilist viel op doordat hij slingerend reed en daarbij de rechterrijstrook, de vluchtstrook en de linkerrijstrook nodig had. De agent haalde de bestuurder in, zag dat hij niet direct een heldere indruk maakte en besloot 112 te bellen.

De agent zag dat de verdachte de afslag Nuland nam en het dorp inreed. Daarbij viel op dat de verdachte het éne moment te hard reed en vervolgens weer heel zacht. Het lukte de politieman de verdachte in te halen en op de Zandweg bracht de politieman zijn auto voor die van de verdachte tot stilstand, waardoor hij niet verder kon.

De agent sprak de verdachte (gegevens onbekend) aan en meldde dat hij van de politie was. Hem kwam direct een sterke alcohollucht tegemoet en de verdachte sprak met een dubbele tong. Hij gaf direct toe dat hij te veel gedronken had. Agenten van Politie Brabant Noord kwamen ter plaatse en hielden de verdachte aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 635 ug/l, bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.