Ingezonden persbericht


Een Mac, een stem!

Acapela Group en AssistiveWare bieden het beste voor educatieve spraaktoepassingen Mac OS X

Bergen, België, 16 mei 2007 - Acapela Group en AssistiveWare hebben diverse nieuwe leerpakketten uitgebracht voor de spraakoplossingen van Mac OS X.

Infovox iVox, de natuurlijk klinkende stemmen die met elke Speech Manager applicatie voor Mac OS X werken en TextParrot, de krachtige en scherp geprijsde lezer van documenten en selecties, hebben sinds de release vorig jaar enorme indruk gemaakt op scholen. Vanaf nu zijn licenties voor laboratoria en scholen beschikbaar voor leraren en studenten op ieder leerniveau om het gebruik van software te vereenvoudigen.

Acapela Group en AssistiveWare hebben nauw samengewerkt met de toonaangevende ontwikkelaars van educatieve software, Kurzweil Educational Systems in de VS en TextHelp Systems in het Verenigd Koninkrijk, om te verzekeren dat nieuwe software van deze bedrijven geheel compatibel is met Infovox iVox. Kurzweil 3000 voor Macintosh versie 3.0.4 en 4.0 en TextHelp's Read and Write Gold voor Mac versie 2.1.0 zijn eveneens geheel compatibel met Infovox iVox. Onderwijzers kunnen voortaan deze best-of-breed software gebruiken in combinatie met de hoogstaande Infovox iVox om de leerervaring van hun studenten te vergroten.

Licenties voor educatie van TextParrot en Infovox iVox zijn uitsluitend voor intern educatief gebruik. De licenties voor scholen zijn voor gebruik door studenten en leraren van een school met een netwerk van maximaal 150 computers. Licenties voor klaslokalen zijn voor gebruik binnen één specifieke klas met een netwerk van maximaal 50 computers. Licenties voor educatie staan publicatie van de geluidsbestanden niet toe buiten het klaslokaal of de school.

Het is mogelijk om geluidsbestanden te produceren voor publicatie. Scholen die daarin geïnteresseerd zijn, kunnen direct contact opnemen met Acapela Group. Ook voor de installatie van de software op meer pc's dan toegestaan, voor meerdere klaslokalen of scholen, zijn licenties te verkrijgen. In het geval van hogescholen en universiteiten, wordt een vergelijking gemaakt met een school.

Zowel Infovox iVox en TextParrot zijn geschikt voor Universal Binary en kunnen gebruikt worden op zowel PowerPC als op Intel Macs. De producten hebben een uitgebreide reeks aan natuurlijk klinkende stemmen in diverse talen: Nederlands, Vlaams, Frans, Canadees Frans, Amerikaans Engels, Brits Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Amerikaans Spaans, Portugees, Braziliaans Portugees, Noors, Zweeds en Fins.

Een volledig werkende demo en stem samples kunnen worden gedownload via deze websites: Infovox iVox: http://www.assistiveware.com/infovox_ivox.php TextParrot: http://www.convenienceware.com/textparrot.php

Voor meer informatie kan men direct contact opnemen met AssistiveWare (www.assistiveware.com).

Over Acapela
Acapela Group, de Europese leider in meertalige spraaktechnologie, is gespecialiseerd in de ontwikkeling van natuurlijke dialooginterfaces. De spraakoplossingen van Acapela Group zijn reeds op brede schaal toegepast in talloze diensten en applicaties, zoals sprekende portals, standaard berichtendiensten, contact centers en web, interactieve games, e-learning programma's, hulpmiddelen voor mindervaliden en boordcomputers.

Acapela Group geniet het vertrouwen van vele klanten en partners die gebruikmaken van de spraakoplossingen, met referenties als: Alcatel, Apoll, AssistiveWare, Atos Origin, Avaya, SEB., Bosch Blaupunkt, Cegetel, Daimler Chrysler, Dolphin, Don Johnston, Handitek, Harman Becker, Imagetalk, Intervoice, Kirusa, Klett, Magneti Marelli, Navteq, Once, Phoneticom, PSA Peugeot Citroën, Telia, Telefonica, Temic, Tieman, Toby Churchill, Scandis, Sensory Software, SFR, Siemens, Vocalcom en Voxtron.

www.acapela-group.com

About AssistiveWare :
AssistiveWare (http://www.assistiveware.com/) is the worldwide leader in innovative assistive technology software for Mac OS X that gives people back their lives. This includes award-winning KeyStrokes(R) and TouchStrokes(R) virtual keyboards, SwitchXS(R) scanning on-screen keyboard, LayoutKitchen(R) panel editor, and Proloquo(R) multi-purpose speech solution.

AssistiveWare and ConvenienceWare are trade names and registered trademarks of Niemeijer Consult. VisioVoice, SwitchXS, KeyStrokes, TouchStrokes, LayoutKitchen, TextParrot and Proloquo are trademarks or registered trademarks of Niemeijer Consult. Infovox iVox is a trademark of Acapela Group. All other trademarks are properties of their respective owners.

Perscontact

Open2Europe - PR
Jan Robijns
+33 1 55 02 14 69
j.robijns@open2europe.com