VVV Zuid-Holland Zuid


---

Actieve arrangementen in de Vesting3hoek

Ontdek de historie van middeleeuwse vestingsteden, een machtig kasteel en een avontuurlijk fort in de Vesting3hoek, gelegen aan brede Hollandse rivieren en omgeven door een afwisselend landschap dat je het best fietsend en wandelend verkennen kunt. VVV biedt actieve verblijfsarrangementen in deze Vesting3hoek en een dagarrangement.

VVV Zuid-Holland Zuid in Gorinchem ontwikkelde voor de Vesting3hoek, een samenwerkingsverband tussen de vestingsteden Gorinchem en Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren, drie verblijfsarrangementen en een dagarrangement. Gebruikmakend van een moderne GPS kun je zo de historie en het landschap van de Vesting3hoek ontdekken.

Banjeren door de Vesting3hoek

Vanuit Fort Vuren, waar je overnacht op een sobere bedbunk en 's avonds dineert in de herberg van het fort, maak je een wandeltocht met de GPS. Dit tweedaagse arrangement kost

EUR 54,50, inclusief logies, ontbijt, diner en huur GPS materiaal.

Fietsen en Wandelen door het Waterlinielandschap

In het stadje Asperen, op de grens van drie provincies, staat familiehotel De Schildkamp. Een prima verblijf en een ideaal startpunt voor een tocht door het landschap van de Vesting3hoek en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dat kan naar keuze te voet of per fiets. De GPS fiets- of wandelroute is inbegrepen, evenals logies/ontbijt en een lunch. De prijs van dit arrangement is vanaf EUR 61,50 per persoon.

Stroom mee door de Vesting3hoek

Een tweedaags arrangement met een verblijf in Bed & Breakfast hotel Klein Loevestein in het centrum van Gorinchem. Naar keuze kan op de tweede dag een GPS fietstocht gemaakt worden of een gecombineerd bezoek aan de vestingstad en Slot Loevestein (Dagje Gorinchem). De vanaf-prijs is EUR 74,- per persoon.

Dagje Gorinchem en Loevestein

Voor individuele bezoekers aan Gorinchem is er ook een Dagarrangement. Het pakket omvat koffie met gebak, een stadswandelroute, lunch, overtocht naar Slot Loevestein en een bezoek aan het kasteel. Dit arrangement is verkrijgbaar aan de balie van het VVV kantoor op dinsdag tot en met zaterdag.

Informatie en boekingen

De arrangementen kunnen in de periode mei tot en met september geboekt worden bij VVV, Grote Markt 17 in Gorinchem, telefoon 0183-631 525, e-mail: info@vvvgorinchem.nl . Meer informatie over deze arrangementen en de bezienswaardigheden in Gorinchem en de Vesting3hoek is te vinden op de websites: www.vvvgorinchem.nl en www.vesting3hoek.nl .

Download Word bestand

terug naar boven

---

Boekenmarktgids vanaf 19 mei verkrijgbaar

De gratis boekenmarktgids met alle informatie over de twaalfde Dordtse Boekenmarkt op zondag 1 juli 2007 verschijnt op 19 mei. Het handzame gidsje is vanaf 19 mei af te halen bij VVV in Intree Dordrecht aan de Spuiboulevard 99.

In het gidsje staan de adressen van alle deelnemende antiquariaten en boekhandelaren, de bijbehorende kraamnummers, specialiteiten en een plattegrond met het markttraject. Het bevat ook enkele achtergrondverhalen over het thema Scheepvaart in en rond Dordrecht en een overzicht van alle activiteiten.

Boeken en activiteiten

Antiquarische en tweedehandsboeken in allerlei genres en prijsklassen worden aangeboden in zo'n 580 kramen in de historische binnenstad van Dordrecht. Het thema Scheepvaart keert terug in alle activiteiten langs het markttraject. In het pand Voorstraat 125 wordt een historische expositie over de scheepvaart gecombineerd met gezongen poëtische teksten en muziek. Een shantykoor zingt zeemansliederen op verschillende locaties. Ook op een podium bij de bibliotheek klinken muziek en poëzie. De bibliotheek is de gehele dag open, heeft boekenverkoop en fungeert als boekengarderobe. Op Het Hof en in het Centrum Beeldende Kunst zijn aantrekkelijke programma's met muziek en dans. Voor kinderen is er een speciaal programma op de Groenmarkt.

Informatie

De Dordtse Boekenmarkt is een initiatief van de Dordtse Vereniging van Kunst- en Antiekhandelaren. Alle informatie staat behalve in het boekenmarktgidsje ook op de website www.dordtseboekenmarkt.nl . Telefonische inlichtingen: VVV, 0900-463 68 88.

Download Word bestand

terug naar boven