ABVAKABO FNV

BVE: MBO Raad nodigt bonden uit voor overleg

De vakbonden gaan weer met de MBO Raad om tafel om verder te onderhandelen over de cao BVE. Op 22, 25 en 30 mei wordt het overleg gevoerd. ABVAKABO FNV verwacht van de werkgevers een goed salarisbod en nieuwe voorstellen voor taakbeleid, bapo, scholing en sociale zekerheid. Blijven de voorstellen onder de maat, dan rest ons niets anders dan actievoeren.

Tot nu toe

Eind januari schortten de werkgevers het cao-overleg op. Vervolgens heeft de MBO Raad zich intern beraden en hebben vakbonden op 19 instellingen de leden geënformeerd over de werkgeversvoorstellen. Dit heeft ertoe geleid dat meer dan 6000 medewerkers hun werkgever een rode kaart stuurden. Daarmee werd duidelijk dat de werknemers goede afspraken willen over taakbeleid, ouderenbeleid (bapo), scholing, bovenwettelijke regelingen bij arbeidsongeschiktheid of ontslag en een flinke salarisverbetering.

Werkgevers beloven betere voorstellen

In de afgelopen weken is er informeel overlegd tussen de MBO Raad en de vakbonden. Werkgevers hebben aangekondigd dat zij nieuwe voorstellen doen voor taakbeleid, bapo, scholing en sociale zekerheid. Bonden hebben nadrukkelijk aangegeven dat er ook een salarisbod moet komen. We vragen een loonstijging van 3% per jaar en verhoging van de eindejaarsuitkering naar een volledige dertiende maand in drie stappen. Daarnaast willen wij een compensatie van 0,5% per jaar voor gestegen kosten van de zorgverzekering.

Het cao-overleg wordt gevoerd op 22 mei, 25 mei en 30 mei. Intussen gaan de vakbondsbestuurders en kaderleden op de instellingen door met de voorbereiding van acties, mochten die nodig blijken. 16-05-2007, BVE | Meer over: bve, cao, mbo, onderwijs, roc |