ABVAKABO FNV

Eindbod UWV onvoldoende: maar wat is uw mening?

De werkgever van UWV heeft een eindbod neergelegd. De vier gezamenlijke vakbonden, waaronder ABVAKABO FNV vinden het eindbod van het UWV absoluut onvoldoende. Toch leggen wij het eindbod aan u voor. U kunt tot 30 mei stemmen via deze website. De stemming is voor leden, maar ook niet-leden kunnen hem invullen. Uiteindelijk tellen we alleen de stemmen van leden, toch willen we ook graag de mening van niet-leden weten.

Direct naar het stemformulier

Punten van kritiek op het eindbod zijn:


* De te lange looptijd en lage cao verhoging: 9% - 4,15% (i.v.m 50% bijdrage van salarisverhoging voor pensioenpremie) = 4,85% in 3 jaar. Dit is geen teken van waardering waarover de Raad van Bestuur heeft gesproken. Uitgaande van ongeveer 2% inflatie per jaar, is het voorstel eigenlijk een achteruitgang van het huidige niveau.

* Het zich niet houden aan de afspraken en toezeggingen, zoals die er zijn rondom de salarisgarantie. Wat zal er gebeuren in het kader van `De vernieuwing' en de toekomstige fusie met CWI en eventueel sociale diensten? De afgelopen jaren zien we bij wijzigingen van functies steeds een lagere uitkomst voor wat betreft functiewaardering.

* Het uitspelen van groepen personeel tegenover elkaar (wel /geen bovenschaligheid, ouderen behouden rechten/jongeren inleveren)
* Het aanpakken van bovenschaligheid over de ruggen van delen van het personeel. Geen gebruik maken van regulier personeelsbeleid bij het oplossen van die problemen, terwijl in het sociaal plan het UWV daarover beleid is afgesproken.

* Het lijkt erop dat het UWV een zodanig negatieve ontwikkeling in de arbeidsvoorwaarden aan het inzetten is dat personeel door de vele verslechteringen zelf op zal stappen.

* Het UWV zorgt op deze manier voor grote onzekerheid op gebied van inkomenszekerheid en salarisontwikkeling.

Eindbod van UWV
Stemmen via deze website kan tot 30 mei.