Corum informeert Crane Telecommunications Group Limited .....

16.05.2007 / 13:33 / Rubriek: Informatief / Organisatie: The corum group

The corum group

Corum informeert Crane Telecommunications Group Limited over verkoop aan Westcon Group

BELLEVUE, Washington, May 16 /PRNewswire/ --

The Corum Group kondigt met trots de verkoop aan van haar klant Crane Telecommunications Group Limited, een toonaangevend verdeler van stem-, gegevens- en geconvergeerde communicatieoplossingen met toegevoegde waarde, gevestigd in Groot-Brittanië, aan Datatec Limited namens haar dochteronderneming Westcon.

Crane, gesteund door particuliere beleggingsgroep voor aandelen APAX, met meer dan 250 wederverkopers in Groot-Brittanië, Ierland, Benelux en Frankrijk, heeft partnerschappen opgericht met een groot aantal marktleidende verkopers, waaronder Avaya, Nortel, Alcatel, BT Network Services en Samsung. In 2006 bedroeg de omzet van Crane 74 miljoen pond sterling.

Westcon Group, Inc. is een multinationaal gespecialiseerd verdeler van netwerk-, veiligheids- en communicatieapparatuur voor toonaangevende verdelers van technologie, waaronder Cisco Systems, Inc., Nortel Networks Corporation en Avaya, Inc. Westcon Group is voornamelijk bedreven in het convergeren van stem-, gegevens- en videotoepassingen en
-technologieën, inclusief VoIP, beveiliging voor netwerk- en communicatiesystemen, toegang van op afstand, internet en e-business, virtuele particuliere netwerken, videovergaderen en draadloze verbindingen.

David George, Executive Chairman van Crane Group zei: "Westcon Group en Crane hebben een uitgebreide achtergrond gemeen van meer dan 10 jaar in het leveren van geconvergeerde stem- en gegevensoplossingen. Deze aankoop laat onze klanten toe hun succes te vermeerderen door de hefboomwerking van de aanvullende technologie- en programmeerinfrastructuur van Westcon."

Miro Parizek, Managing Director van Corum Group International voegt hier aan toe: "Deze aankoop is een voorbeeld van een Europees verdeler die op zijn sterke punten vertrouwt om klanten en verkopers beter bij te staan." Zoals het persbericht dat de ondertekening van de transactie in april aankondigde al meldde "levert de Westcon Group een aanzienlijke bijdrage aan haar Europese convergentiepraktijk door haar relaties met Avaya, Nortel en Alcatel te verstevigen en tegelijkertijd nieuwe verkooprelaties te winnen met bedrijven zoals Samsung en BT Network Services."

Over The Corum Group:

The Corum Group is de belangrijkste leverancier van M&A diensten voor wereldwijde software- en informatietechnologiebedrijven. Corum, met zijn elf wereldwijde kantoren en ervaring van twintig jaar, sloot transacties af in 15 landen voor meer dan 5 miljard euro en publiceert de meest verdeelde M&A- research in de software-industrie. Corum is opgebouwd en wordt bemand door zeer ervaren voormalige CEO's die door toonaangevende onderzoekers, schrijvers en taxateurs in de sector gesteund worden. Het bedrijf besteedde meer dan 20 miljoen euro aan de opbouw van de grootste database ter wereld van wereldwijde technologiebedrijven (met meer dan 70.000 contactpersonen) om ongeëvenaard succes te verzekeren in klantenovereenkomsten. Ga voor meer informatie naar www.corumgroup.com.

Website: www.corumgroup.com

Contact:

Tanya Froehlich bij Corum Group, +41-44-251-82-65, TanyaF@corumgroup.com