Gemeente Spijkenisse


Theater de Stoep presenteert seizoen 2007/2008

16 mei 2007

The Kransky Sisters
Met de slogan `Ontstap uit je eigen wereld, ga naar het theater' voeren de Nederlandse theaters campagne voor de al jaren zeer succesvolle Theater- en Concertbon. Onder de vlag van deze slogan presenteert Theater de Stoep in Spijkenisse het nieuwe theaterseizoen. Want zeg nu zelf? Waar kun je nu beter uit je eigen wereld ontsnappen, dan in het theater!

Al vele jaren is het programma van Theater de Stoep zeer divers en spreekt diverse doelgroepen aan. Het programma is er niet alleen op gericht het grote publiek te plezieren, maar ook de liefhebber van kleinschalig en kunstzinnig aanbod. En die trend wordt ook met de programmering 2007/2008 met maar liefst 127 voorstellingen voortgezet.

Volgend seizoen zullen diverse grote cabaretnamen het Spijkenisser podium betreden. We noemen o.a. Jochem Myjer, Jörgen Raymann, De Vliegende Panters, Marc-Marie Huijbregts, Jan Jaap van der Wal, Sara Kroos e.v.a. Maar naast deze gevestigde namen zal er ook nieuw talent te zien zijn. Zo treedt tijdens de Nacht van het Cabaret o.a. Roy Aernouts op, de winnaar van het Leids Cabaret Festival 2007 (naast vijf andere getalenteerde cabaretiers).

Toneelliefhebbers kunnen hun hart ophalen met stukken als `Una Giornata Particolare' met Linda van Dyck en Tom Jansen, `De goede dood' met o.a. Will van Kralingen, Huub Stapel en Peter Tuinman, `De Pianist' met Edwin de Vries, e.a. Ook het luchtiger toneelgenre komt aan bod met o.a. `Zeg `ns AAA' met uiteraard (hoe kan het ook anders) Carrie Tefsen, Hans Cornelissen en Kiki Classen.

Op 8 september wordt er tijdens de Open Monumentendag een uniek vocaal festival georganiseerd `Stemmen uit Spijkenisse' met diverse optredens op verschillende plekken in Spijkenisse. In het theater zal Mónica Triga een fadoconcert geven. Daarmee bijt zij het spits af voor een zeer uiteenlopend muziekprogramma in het nieuwe seizoen met o.a. Stef Bos, Rory Block, Harry Sacksioni, Leonie Janssen, Bob Fosko, Big, Black and Beautiful, Brainpower, Piet Noordijk & Rita Reys, Stevie Ann e.v.a.

Evenals andere jaren is er ook op dansgebied veel te ontdekken in Theater de Stoep met o.a. de programma's van Scapino Ballet Rotterdam, Conny Janssen Danst en Het Internationaal Danstheater.

Ook internationaal talent weet de weg naar Spijkenisse te vinden, zoals bijvoorbeeld dansgroep La Calebasse onder leiding van choreograaf Merlin Nyakam (afkomstig uit Kameroen), de Red Poppy Ladies Percussion uit China, The Kransky Sisters uit Australië en Gráda uit Ierland en Vishtèn uit Canada.

Een avontuurlijk jeugdprogramma met o.a. een schitterende voorstelling van Frank Groothof (`Porgy en Bess') en `De Matroos in de doos' van Theater Terra en de serie Jazz Dubbelconcerten en de klassieke concerten in de Dorpskerk maken het programma voor seizoen 2007/2008 weer helemaal af.

Dus reden genoeg om dit seizoen te ontsnappen aan je eigen wereld om andere dimensies te onderzoeken in theaterland. De nieuwe theaterbrochure is aan te vragen bij Theater de Stoep. Theaterabonnement kunnen nu al online gereserveerd worden.

Theater De Stoep
Groenoordweg 1
3201 LV Spijkenisse
tel: (0181) 652 200
e-mail: stoep@spijkenisse.nl