Ondernemerspanel: omslag qua omzet

16.05.2007 / 13:43 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Fosag

Fosag

Uit het Ondernemerspanel van FOSAG, een meting van de bedrijfseconomische stand van zaken onder leden, blijkt een negatief saldo bij de aangesloten bedrijven te zijn omgeslagen naar een positief saldo

FOSAG-leden zijn zeer positief gestemd over de realisatie van het afgelopen seizoen, in het bijzonder over de orderportefeuille en de werkgelegenheid. Hierdoor hebben de bedrijven het negatieve saldo kunnen omzetten naar een positief saldo. Ook blijken de investeringen minder achter gebleven te zijn dan werd verwacht. Op bijna alle punten zijn de FOSAG-sectoren positiever in vergelijking met de vorige meting. Ook de verwachtingen voor het komende hoogseizoen 2007 zijn bijzonder hoog. Deze tendens, die aansluit bij de opwaartse spiraal van de economie, tekent zich af bij de tiende meting onder de FOSAG-leden. Via het zogenaamde 'Ondernemerspanel', die ditmaal in april werd uitgevoerd, beantwoordden leden een vragenlijst omtrent de zakelijke stand van zaken.

Mediaonderzoek
In dit interne onderzoek is, naast de vragen over de conjuncturele situatie, in het aanvullende deel ook een aantal vragen gesteld over de media van FOSAG. Hierbij gaat het om het tweewekelijkse verenigingsblad FOSAG Actueel, het opiniërende kwartaalblad FOSAG Visie, de wekelijkse digitale nieuwsbrief en de gedrukte nieuwsbrief voor de vijf sectoren die FOSAG bedient. Over het algemeen zijn de respondenten tevreden over de vier onderzochte media. Ze behalen alle vier een rapportcijfer van een zeven of hoger. Het hoogste scoort het verenigingsblad FOSAG Actueel: het kreeg een 7,4. Met name de tweewekelijkse verschijningsfrequentie en de actualiteit worden positief beoordeeld.


-------------
EINDE BERICHT

-------------

Noot redactie:
In onze perssectie vindt u onze persberichten en (eventueel) aanvullend materiaal terug via www.fosag.nl/pers

De organisatie FOSAG
FOSAG is de ondernemersorganisatie van schilders-, onderhouds-, metaalconserverings- en glasbranche. FOSAG heeft bijna 3000 leden variërend van ondernemers zonder personeel tot aan multifunctionele vastgoedonderhoudsbedrijven. Deze bedrijven werken zowel op de particuliere als op de zakelijke markt. De gezamenlijke omzet van de leden is ruim 2,5 miljard euro. Daarmee vertegenwoordigt FOSAG circa 90% van de totale branche-omzet. Bij de aangesloten bedrijven zijn ruim 25.000 werkenden actief.

Websites
www.fosag.nl