Executive Education Nyenrode in top 45 Financial Times

16.05.2007 / 13:46 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Universiteit nyenrode

Universiteit nyenrode


- PERSBERICHT -

Executive Education Nyenrode in wereldwijde top 45 Financial Times

Breukelen, 16 mei 2007 - Nyenrode is als enige Nederlandse business school met haar open programma's voor managers en ondernemers opgenomen in de jaarlijkse ranglijst van de Financial Times. De Financial Times plaatste Nyenrode op de 44e positie van deze internationale ranking. Nyenrode is eveneens opgenomen op de ranglijst van business schools die maatwerkprogramma's voor het bedrijfsleven ontwikkelen.

Criteria die meegenomen worden in de beoordeling van de Financial Times zijn onder meer opbouw van de opleiding, onderwijsmateriaal, faculteit, nieuwe vaardigheden en kennis, behaalde doelen en resultaten en diverse aspecten van internationalisering. Kellogg School of Management, het partnerinstituut van Nyenrode in Chicago, is opgenomen in top 10 van deze FT ranking.

Nyenrode heeft een aantal open programma's voor managers en ondernemers, zoals het Young Mangement Program, het Foundations of Management Program, het Advanced Management Program en het Part-time MBA. Voor een aantal instellingen en bedrijven verzorgt Nyenrode in-company programma's. Dat doet de business universiteit onder meer voor beursgenoteerde ondernemingen, ondernemingen uit het MKB en overheidsinstellingen.

De FT Executive Education ranglijst wordt jaarlijks gepubliceerd en geldt onder studenten en opleidingen als één van de belangrijkste indicatoren voor de beroeps- en toekomstperspectieven die een opleidingsinstituut biedt. Eerder dit jaar werd bekend gemaakt dat ook het International MBA programma van Nyenrode in de wereldwijde top 100 MBA ranking van de krant staat. Meer informatie over de ranglijsten van de Financial Times is te vinden op www.ft.com.

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit is opgericht door het bedrijfsleven en behoort tot de oudste en meest vooraanstaande business schools en business universiteiten van Europa. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op leidende functies in een internationale omgeving. Daarbij wordt grote waarde gehecht aan maatschappelijk bewustzijn en duurzaam ondernemerschap. De universiteit biedt masteropleidingen op het gebied van bedrijfskunde, en NIVRA-Nyenrode verzorgt opleidingen op verschillende niveaus op het gebied van accountancy en controlling. Centraal in de onderwijsfilosofie van Nyenrode staat de combinatie van kennisoverdracht, praktijkervaring en ontwikkeling van sociale vaardigheden. Deze combinatie ziet de universiteit, en met haar het bedrijfsleven, als cruciaal voor het succesvol zijn in leidinggevende posities.

De Nyenrode Research Group is verantwoordelijk voor het wetenschappelijk onderzoek van de universiteit. Daarnaast werkt Nyenrode in toenemende mate samen met het bedrijfsleven op het gebied van onderzoek.

Zie voor meer informatie www.nyenrode.nl


- EINDE BERICHT -


Noot voor de redactie (