Dierenpolitie verheugd over kijkcijfers tv-serie

16.05.2007 / 13:51 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Lid

Lid

Dierenpolitie verheugd over tv-serie:
meer dan 400.000 kijkers per aflevering

Hilversum, 16 mei 2007 - De tv-serie 'Dierenpolitie' heeft nog twee afleveringen te gaan en trekt veel bekijks. Meer dan 370.000 mensen zagen gisteren deel 4. De herhalingen, elke woensdagmiddag om 14:00 uur, trekken ook al weken vele tienduizenden kijkers. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) is erg verheugd dat zoveel mensen naar het programma kijken. 'Door deze serie wordt voor het publiek duidelijk dat dierenmishandeling aan de orde van de dag is en dat de LID de Dierenpolitie van Nederland is die stevig kan optreden', aldus directeur Kees van Zandvliet.

De tv-serie Dierenpolitie wordt elke dinsdagavond om 19:25 uur uitgezonden op Nederland 2 bij de EO en gaat geheel over het werk van de LID. De inspectiedienst behandelt op jaarbasis vele duizenden meldingen van dierenverwaarlozing en -mishandeling. Dertien inspecteurs gaan op deze meldingen af en hebben de bevoegdheid om processen-verbaal op te maken en dieren in beslag te nemen. Het aantal meldingen is vorig jaar met een kwart gestegen. Dit jaar stijgt dat aantal waarschijnlijk zelfs met vijftig procent ten opzichte van 2006.

Ook in de laatste delen van de Dierenpolitie is van alles te zien en beleven. Zo krijgt inspecteur Wannyn in aflevering 5 en 6 te maken met een man die kadavers van pony's op een weiland begraaft. Uiteindelijk wordt besloten alle nog levende dieren in beslag te nemen. Inspecteur Duyzer gaat in aflevering 5 op controlebezoek bij een circus. In de laatste aflevering gaat de Dierenpolitie langs bij Dierentuin Blijdorp waar muizen zouden worden doodgeslagen met bezems en in een asiel wordt een gedumpte hond binnengebracht.
-------------------------------------------------------------------------Noot voor de redactie: