Gemeente Wijk bij Duurstede

Opening 12de klompenpad: het Cotlandenpad

Woensdag 9 mei 2007 is een nieuw klompenpad geopend: het Cotlandenpad. Op initiatief van Stuurgroep Kromme Rijnlandschap en Landschapsbeheer Utrecht is het gelukt om, mede dankzij de grote betrokkenheid van diverse financiers, particuliere grondeigenaren en vrijwilligers, wederom een nieuw klompenpad te ontwikkelen. Het Cotlandenpad geeft een mooi zicht op de Utrechtse Heuvelrug, voert lang mooie lanen, laat u een prachtig coulissenlandschap zien en voert langs de uiterwaarden van de Nederrijn. Wat een afwisseling!! Het klompenpad heeft een uniek stukje Utrecht ontsloten. Geniet van de rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Dit klompenpad maakt deel uit van het project `De paden op, de lanen in... Langbroekerwetering'. Binnen dit project worden oude lanen hersteld en nieuwe lanen aangelegd. Het Cotlandenpad is mede gefinancierd door Leader+Kromme Rijn (Europese Unie), Subsidie Gebiedsgericht beleid, (Ministerie LNV) en Provincie Utrecht, Agenda 2010 en gebiedscommissie Langbroekerwetering.

Klompenpaden
Klompenpaden zijn rondwandelingen door het agrarische cultuurlandschap, die zoveel mogelijk over historisch tracé gaan. De lengte van een klompenpad ligt tussen de 3 en 15 kilometer. Wanneer mogelijk wordt bij wandelroutes langer dan 10 kilometer ook een `doorsteekroute' gecreëerd, waardoor de wandelroute ook verkort kan worden gelopen. Er zijn inmiddels 12 klompenpaden. In de loop van 2007 worden nog 3 paden geopend. Folders van deze Klompenpaden zijn verkrijgbaar bij de VVV's in de regio. Meer informatie over deze routes kunt u vinden op: www.landschapsbeheerutrecht.nl.