Dienstenbond CNV

Nieuws

16 mei 2007

Cao ombouw boekenbranche

Door: r.leloux

Op 31 maart 2008 lopen de huidige CAOs voor de Boekhandel en Kantoor-vakhandel af.

Werkgevers- en werknemersorganisaties hebben het voornemen om één gezamenlijke CAO voor de Boekhandel en Kantoorvakhandel tot stand te brengen. Het gaat hierbij om een gemoderniseerde CAO, waarvoor nieuwe functie-indeling- en beloningsystemen ontwikkeld moeten worden.

In 2006 is de afspraak gemaakt om de CAO te moderniseren. Inmiddels zijn verkennende besprekingen gestart tussen de Nederlandse Boekverkopersbond Novaka, FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond over de totstandkoming van een nieuwe CAO. Werkgevers- en werknemersorganisaties worden op gezamenlijk initiatief hierbij begeleid door De Leeuw Consult (HRM Adviesbureau). Als de verkennende besprekingen positief zijn afgerond, zullen een functieonderzoek en een onderzoek naar de beloning-structuur worden uitgevoerd. De uitkomsten van deze onderzoeken moeten een goede uitgangpositie voor de CAO-onderhandelingen vormen.

Na het afronden van het functieonderzoek en het onderzoek naar de beloningstructuur zal een uitgebreide informatiebijeenkomst plaatsvinden voor het informeren van de achterban.

Wij spreken op dit moment het vertrouwen uit dat met de gekozen opzet straks een voor werkgevers én werknemers goede CAO tot stand komt.

Op dit moment wordt veel voorbereidend werk uitgevoerd. CNV Dienstenbond houdt u op de hoogte.

Voor vragen kunt u terecht bij uw bestuurder Richard Leloux (r.leloux@remove-this.cnvdibo.nl) of 023-5670685.