Dienstenbond CNV

Nieuws

16 mei 2007

ABN AMRO medewerkers worden gebeld door CNV Dienstenbond

Door: a.kansouh

Vanaf woensdagavond 23 mei as. tussen 17.30 uur en 20.00 uur wordt u door ons (CNV-bestuurders en kaderleden) gebeld. Hiermee proberen wij in contact te komen en in dialoog te raken met de meeste CNV-leden bij ABN AMRO. Wij willen met u onder andere de recente ontwikkelingen rondom ABN AMRO doornemen en uw mening hierover horen. Tevens zullen wij met u van gedachten wisselen over de (bijna vergeten) komende CAO-onderhandelingen. Uw suggesties en voorstellen zullen vervolgens onze inzet voor de komende tijd bepalen.

Wij zijn een team van gespecialiseerde bestuurders en kaderleden die alles weten van arbeidsvoorwaarden in uw bedrijf c.q. sec tor. Op 23 mei as. krijgt u Ahmed Kansouh, Bernard Jan de Groot, Carmen Scheuneman, Gert Sasbrink, Ike Wiersinga, Luuk Melchers, Neoletta Poelgeest, Nol Westermann of Ric Merckel aan de lijn.

Steun aan ons = steun aan u
In deze moeilijke tijden kunnen wij de beste resultaten voor u behalen als leden direct betrokken zijn bij de onderhandelingen en ons daarbij volop ondersteunen. Dit kan direct door zitting te nemen in de Bedrijfsledengroep (BLG). Dit is een klankbordgroep die meedenkt, meepraat en meebeslist over onder andere de aanpak van zulke ontwikkelingen, de CAO- en SP-voorstellen alsook het verloop van de onderhandelingen omtrent reorganisaties. Uiteraard krijgt u conform de CAO ruime faciliteiten hiervoor, zoals extra verlofdagen. Onderaan deze info treft u een uitgebreidere uitleg omtrent de BLG.

U kunt ons echter ook wat meer op afstand steunen door bereid te zijn informatie van CNV Dienstenbond te verspreiden onder collegas in uw bedrijf (ABN AMRO). Wij verzoeken u dan ook om ons via de mail (secretariaat@remove-this.cnvdibo.nl) of via telefoonnummer 023-5670 685 te laten weten of u bereid bent om ons en uzelf te helpen.

Meer steun = meer invloed = beter resultaat
We hebben niet alleen uw (actieve) steun nodig, maar ook die van uw collegas. Hoe meer werknemers bij ABN AMRO lid zijn van CNV Dienstenbond, hoe beter de resultaten zullen zijn die wij voor u kunnen bereiken. Vraag daarom uw collega om lid te worden van CNV Dienstenbond.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Ahmed Kansouh (tel: 023-5651052 of e-mail: a.kansouh@remove-this.cnvdibo.nl

N.B.: Binnenkort ontvangt u van ons een uitnodiging voor bijeenkomsten die wij de komende weken gaan houden.

Uitleg BLG:

Wat is een bedrijfsledengroep?

Een bedrijfsledengroep is een groep van CNV-leden die de bestuurder van CNV Dienstenbond voorziet van informatie over ABN AMRO in de praktijk. De bedrijfsledengroep doet dit niet alleen tijdens de CAO onderhandelingen, maar ook buiten die periode. Er speelt immers altijd wel wat op de werkvloer. Door deze informatie heeft CNV Dienstenbond een sterkere positie aan de onderhandelingstafel en kan dus meer bewerkstelligen.

Wat vragen wij van u?

* Fungeren als klankbord voor (de leden van) de CNV Dienstenbond op de werkvloer;

* Signaleren en aankaarten van problemen c.q. wensen van uw collega's / werknemers, alsmede het aandragen van oplossingen aan de bestuurders van de CNV Dienstenbond;

* Met CNV-bestuurders en collega's, die betrokken zijn bij ABN AMRO overleggen over allerlei ontwikkelingen en te nemen beslissingen;
* Gevraagd en ongevraagd adviezen uitbrengen aan de leden c.q. bestuurders van de CNV Dienstenbond.

Hoeveel tijd kost het u?
Dit is afhankelijk van pieken en dalen qua ontwikkelingen binnen ABN AMRO. Tijdens een grote reorganisatie (denk aan de huidige ontwikkelingen) of het CAO-traject, zoals nu het geval is, zal het drukker zijn dan normaal. Al met al kost het ongeveer een dag per maand, maar het is natuurlijk ook mogelijk werkzaamheden voor de BLG in de avonduren te verrichten indien dit uw voorkeur zou genieten.

Wie zien we graag ?
Wij zijn op zoek naar mensen die actief met ons mee willen en kunnen praten en denken. U hoeft absoluut geen expert te zijn, maar wij verwachten wel dat u bijvoorbeeld tijdens overleggen uw mening durft te geven, documenten van kritiek kan voorzien en mensen wilt helpen.

Welke faciliteiten krijgt u? Wat is er voor u geregeld? Als kaderlid kunt u gebruik maken van de vakbondsfaciliteiten die in de CAO van ABN AMRO zijn opgenomen zoals extra verlof per kalenderjaar met behoud van salaris voor het bijwonen van vergaderingen / bijeenkomsten en het verrichten van werkzaamheden. U krijgt ook een speciale status, zodat de werkgever je op geen enkele wijze vanwege je vakbondsactiviteiten mag benadelen. Daarnaast geeft CNV Dienstenbond u extra toegang tot een aantal faciliteiten en specifieke ondersteuning.