ABVAKABO FNV

Kamerbesluit over Postwet laat op zich wachten

De Tweede Kamer had al eind april een besluit zullen nemen over de nieuwe Postwet. Het kabinet worstelt ermee. Met name als het gaat om de eis om het minimumloon te betalen, ook bij bedrijven als Sandd en Selekt Mail.

Het amendement-Crone (PvdA) waarin onze eis is opgenomen, lijkt net geen kamermeerderheid te halen. Degenen die het amendement steunen, dreigen daarom tegen de postwet als geheel te stemmen. Crone, samen met degenen die sowieso tegen zullen stemmen lijkt de wet niet aangenomen te worden. Dat zou betekenen dat het monopolie op de laatste 50 gram per 1 januari niet verdwijnt, maar dat Sandd en Selekt Mail ook hun gang kunnen blijven gaan. Aan het scenario dat het amendement Crone het niet haalt en de Postwet toch wordt aangenomen moeten we helemaal niet denken. Het blijft spannend en binnenkort weten we meer.

Europa

De Europese Commissie vergadert 8 juni weer over de Europese Richtlijn. We zijn volop bezig om ook die te beënvloeden. U kunt dit steunen door mee te doen aan de actie `Blijf van mijn postbode af'.