ABVAKABO FNV

Onderhandelingen over start `NIMP' bij TNT

De leden van ABVAKABO FNV en de andere bonden zijn unaniem over de inzet bij de onderhandelingen met TNT rond de `Nieuwe Initiatieven Masterplannen' (NIMP). De inzet luidt: behoud van werk en inkomen en geen zwaardere werkdruk door efficiencymaatregelen.

Onderzoek en onderhandelingen

ABVAKABO FNV en de andere bonden aan de onderhandelingstafel bij TNT hebben gezamenlijk afspraken gemaakt met betrekking tot een kortlopend onderzoek naar `het nut en de noodzaak' van de NIMP. Dit moet eind mei zijn afgerond en ertoe bijdragen dat de onderhandelaars informatie krijgen die ondersteunend is bij de onderhandelingen. ABVAKABO FNV heeft samen met de or Productie gesprekken gevoerd met een onderzoeksbureau om een onderzoeksopdracht te formuleren.

De eerste gesprekken starten op 22 mei aanstaande. Als de uitkomst van het onderzoek bekend is starten de onderhandelingen. Van de kant van de werkgever zijn er tot op heden nog geen voorstellen gedaan. Bij aanvang zal ABVAKABO FNV opnieuw aangeven dat het wat ons betreft onacceptabel is dat medewerkers op verschillende plekken in het land onder druk gezet worden en zich geëntimideerd voelen.

Meer leest u in de nieuwsbrief TNT van 14 mei.