Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
Datum: 16 mei 2007

Sterke ploeg naar wereldbeker judo

Een zestienkoppige Nederlandse judoploeg komt dit weekend in actie tijdens wereldbekerwedstrijden. De heren vertrekken naar het Roemeense Boekarest, de dames verschijnen in het Portugese Lissabon op de mat.

Bondscoach heren, Maarten Arens, kent drie afmeldingen. Guillaume Elmont (-81 kg) kampt met een nekblessure, Mark Huizinga (-90 kg) kent een mentale dip en zwaargewicht Dennis van der Geest (+100 kg) ondervindt hinder van een langlopende blessure aan de lies.

Arens selecteerde Ruben Houkes en Jeroen Mooren (-60 kg), Dex Elmont (-66 kg), Bryan van Dijk en Henri Schoeman (-73 kg), Henk Grol (-90 kg), Elco van der Geest en Benjamin van Leeuwaarde (-100 kg) voor een optreden in de Roemeense hoofdstad. Dex Elmont betreed de mat in de wetenschap dat hij koploper is van de Olympische ranking in zijn klasse.

In de selectie van Marjolein van Unen ontbreekt Edith Bosch (-70 kg) vanwege een ingescheurde enkelband. Elisabeth Willeboordse (-63 kg), winnares van de laatste twee wereldbekerwedstrijden en daarmee al tien internationale wb-wedstrijden ongeslagen, komt wel in actie. De Zeeuwse bezet tevens de eerste plaats op de Olympische ranking.

Naast Willeboordse komen Natascha van Gurp en Shareen Richardson (-52 kg), Deborah Gravenstijn (-57 kg), Anicka van Emden (-63 kg), Claudia Zwiers en Marhinde Verkerk (-78 kg) en Carola Uilenhoed (+78 kg) in actie.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Wouter Koeman, 06 24 91 04 93, w.koeman@jbn.nl