Senternovem


11-05-2007 | Pilots Duurzaam Inkopen van start

SenterNovem is onlangs een pilot duurzaam inkopen gestart met zes enthousiaste gemeenten: Breda, Dordrecht, Heerenveen, Heerlen, Middelburg en Vlaardingen. SenterNovem ondersteunt deze gemeenten bij het borgen van duurzaam inkopen in de eigen organisatie, zodat zij duurzaamheidscriteria structureel zullen gaan toepassen bij hun inkopen en aanbestedingen.
Op deze manier willen deze gemeenten invulling geven aan de ambitie om minstens 50% duurzaam in te kopen in 2010. In de pilot ligt het accent op het betrekken van alle partijen binnen de organisatie, en kennis over te dragen over het hoe, wat en waarom van duurzaam inkopen. SenterNovem wil in deze pilot onderzoeken welke procesondersteuning wenselijk en mogelijk is en goede voorbeelden creëren waarmee andere gemeenten hun voordeel kunnen doen.
De betrokken gemeenten hebben een eigen projectteam samengesteld en zijn nu druk bezig een plan van aanpak te formuleren om duurzaam inkopen verder op te pakken binnen de organisatie. Naar verwachting worden de pilots in oktober - november 2007 afgerond. SenterNovem zal via de nieuwsbrief en website blijven communiceren over tussentijdse vorderingen en resultaten.