Ingezonden persbericht


Persbericht

NetApp verkleint opslagbehoefte door deduplicatie

~ Storage-leverancier biedt deduplicatie voor back-up, archivering, compliance-opslag en primaire data ~

Schiphol-Rijk, 16 mei 2007 - Network Appliance, Inc. (NASDAQ: NTAP), introduceert NetApp® A-SIS (Advanced-Single Instance Storage) deduplicatie van data in NetApp NearStore®- en FAS-opslagsystemen. Door het gebruik van NetApp A-SIS deduplicatie wordt de benodigde opslagruimte exponentieel verkleind. De reductie van de fysieke hoeveelheid opgeslagen data leidt tot besparingen in kosten voor elektriciteit, koeling en behuizing van een datacenter. Klanten van NetApp hebben slechts één licentie nodig om deduplicatie te benutten in verschillende omgevingen, zoals back-up, archivering, compliance-storage en verschillende primaire datasets als home directory's.

"Deduplicatie is een andere vorm van data-virtualisatie, waarbij één fysieke kopie een groot aantal logische kopieën vertegenwoordigt", zegt Tony Asaro, senior analist bij Enterprise Strategy Group. "Deduplicatie creëert een domino-effect voor efficiëntie en de vermindering van administratieve en facilitaire kosten. Wij beschouwen deduplicatie van data als één van de belangrijkste en meest waardevolle technologieën in databeheer."

NetApp A-SIS deduplicatie wordt sinds twee jaar gebruikt door klanten, exclusief in combinatie met Symantec NetBackup. Dezelfde technologie is nu beschikbaar als een geïntegreerd onderdeel van NetApp-opslagsystemen en kan daarbij uitgerold worden met een breed scala aan type data. A-SIS deduplicatie is inzetbaar in NetApp FAS- en NearStore R200-opslagsystemen door middel van één enkel commando. De applicatie is actief op de achtergrond, vrijwel zonder prestatieverlies en is volkomen transparant.

CommVault®, één van de marktleiders in Unified Data Management®-oplossingen, heeft de compressieratio's van A-SIS deduplicatie getest met CommVault back-up-software. Volgens de resultaten van die test kunnen gebruikers tot 20 keer zoveel ruimtebesparing bereiken in vergelijking met traditionele modellen. In de toekomst leidt dit mogelijk tot nog betere prestaties .

"De ruimtebesparing die A-SIS deduplicatie biedt, spreekt voor zich", zegt David West, vice president of Marketing and Business Development bij CommVault. "Met A-SIS deduplicatie is het voor gebruikers mogelijk de beveiliging van data en het te archiveren aantal kopieën aanzienlijk te verhogen binnen NetApp FAS- of NearStore-opslagsystemen. Resulterend in een nog efficiëntere opslag van uw data."

"Met A-SIS bieden we klanten de universele mogelijkheid om ruimte te besparen en opslagkosten terug te dringen, ongeacht de aard of herkomst van de data", zegt Theo van Teylingen, Director Network Appliance Nederland. "Nu A-SIS deduplicatie integraal geleverd wordt met NetApp storage-platformen, profiteren klanten naast de reeds betrouwbare feature RAID-DP(TM), nog eens van de vele mogelijkheden die deduplicatie hen kan bieden. Met de algemene beschikbaarheid van A-SIS voegen we een significante, ruimtebesparende mogelijkheid toe aan ons sterke portfolio van ruimtebesparende technologieën, zoals Snapshot(TM), thin provisioning en opslag-vrije klonen.”

Meer informatie over NetApp deduplicatie is te vinden op: http://www.netapp.com/products/storage-systems/near-line-storage/nearstore-fas.html

(463 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over NetApp Tech OnTap
Meer informatie over dit en andere producten en diensten van NetApp is beschikbaar via het NetApp Tech OnTap-programma. Het NetApp Tech OnTap-programma biedt een maandelijkse nieuwsbrief met best-practices, tips en tools, interviews en meer. Meer informatie is beschikbaar via www.netapp.com/go/techontap.

Over Network Appliance
Network Appliance is marktleider in geïntegreerde storage-oplossingen voor data-intensieve bedrijfsomgevingen. Sinds de oprichting in 1992 levert Network Appliance eersteklas technologie, producten en partners om datamanagement te vereenvoudigen. Informatie over de oplossingen en diensten van Network Appliance is beschikbaar op www.netapp.com.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Maud Geerbex van LEWIS - Global Public Relations: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: maudg@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over NetApp kunt u contact opnemen met Ronald Sens, NetApp: Tel: 020- 6394193
E-mail: ronald.sens@netapp.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com