Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 mei 2007

Rotonde geblokkeerd na vallende lading

Haaksbergen

Op dinsdag 15 mei raakte om 17.00 uur het verkeer op een rotonde op de Noordsingel in Haaksbergen gestremd, nadat een stapel pallets van een aanhangwagen waren gevallen.

Een 45-jarige chauffeur uit Aalten reed in een vrachtauto met aanhanger op genoemde weg. Deze was geladen met pallets waarop balen houtvezels stonden. De lading was niet goed vastgesjord en toen de chauffeur de rotonde opdraaide, begon de lading te schuiven. Een aantal pallets kwam op het wegdek terecht, waardoor er ongeveer 100 balen op het wegdek en in de berm lagen. De politie regelde het verkeer, terwijl de chauffeur en twee medeweggebruikers de lading weer op de aanhanger pakten. Tegen de chauffeur wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-063352)

Drie personen aangehouden na mishandeling en bedreiging

Enschede

De politie hield op dinsdagavond 15 mei drie personen aan wegens mishandeling dan wel bedreiging in een woning aan de Pollenbrink in Enschede.

Om 22.30 uur werd een vechtpartij gemeld op genoemd adres. De agenten troffen voor de woning een hevig bloedende 31-jarige Enschedeër aan. De 31-jarige verklaarde dat hij zojuist in de woning klappen had gekregen van een 57-jarige Enschedeër, die daar op bezoek was. Aanleiding was een geschil tussen beiden, waarover de 31-jarige verhaal kwam halen.

Toen de politie de woning werd binnen gelaten door de 23-jarige bewoonster gaf zij onmiddellijk aan de 31-jarige te hebben geslagen. De reden hiervoor was dat zij door de 31-jarige was bedreigd met een mes, die hij kort daarvoor uit de keukenlade had gepakt. De politie hield daarop de 23-jarige bewoonster en de 57-jarige bezoeker aan wegens mishandeling. De 23-jarige vrouw kon na verhoor het bureau weer verlaten, nadat uit een eerste onderzoek bleek dat niet zij, maar de 57-jarige de verwondingen had toegebracht.

De 31-jarige moest voor behandeling naar het ziekenhuis, waar werd vastgesteld dat zijn neus was gebroken. Na behandeling werd de 31-jarige aangehouden wegens bedreiging van de 23-jarige bewoonster die hiervan aangifte heeft gedaan. Zowel de 31-jarige als de 57-jarige verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. (07-063438)

Aanhouding wegens belediging, bedreiging en lokaalvredebreuk

Enschede

Een 25-jarige Enschedeër werd op dinsdag 15 mei om 15.50 uur aangehouden, nadat hij weigerde het politiebureau aan de Wesselerbrinklaan in Enschede te verlaten. Vervolgens schold hij een agent uit en bedreigde hem.

De 25-jarige was in het politiebureau en had een woordenwisseling met een agent achter de balie. De man reageerde erg agressief, waarop andere agenten hem probeerden te kalmeren en naar buiten te begeleiden. De 25-jarige verzette zich hier heftig tegen en gebruikte geweld tegen een van de agenten. Tijdens de worsteling scheurde de blouse van een van de agenten. De verdachte werd aangehouden en opgesloten. Op weg naar de cel bedreigde hij de agenten. De politie stelde de verdachte in verzekering en sloot hem op. Hij zal nog nader worden gehoord en een proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-063285)

Aanhouding na aanval op deurwaarders

Hengelo

De politie hield op dinsdag 15 mei een 52-jarige Hengeloër aan, nadat hij tijdens een beslaglegging bij een bedrijfspand aan de Turbinestraat in Hengelo, twee deurwaarders van de belastingdienst aanviel.

De politie was die dag om 12.15 uur bij genoemd bedrijfspand om twee belastingdeurwaarders te assisteren tijdens een beslaglegging. Terwijl de deurwaarders in het pand waren, zagen de agenten een auto naderen. Er stapte een man uit, die zich voorstelde als de 52-jarige broer van de eigenaar. Hij was het niet eens met de beslaglegging en liep het pand binnen. Daar greep de 52-jarige beide deurwaarders vast en begon te schreeuwen. Op dat moment grepen de agenten in en hielden de 52-jarige aan voor ambtsbelemmering, de deurwaarders konden op die manier hun ambt niet uitoefenen. Na verhoor kon de verdachte het bureau met een dagvaarding weer verlaten. (07-063119)

Inbreker betuigt spijt en brengt een deel van de buit terug

Enschede

Op dinsdag 15 mei vinden gedupeerden van een woninginbraak aan de Burgemeester Jacobsstraat in Enschede een plastic tas met geld op de deurmat in hun woning, met daarin een spijtbetuiging.

De bewoners ontdekten die ochtend een plastic tas op hun deurmat, met daarin een grote hoeveelheid bankbiljetten. Er zat een handgeschreven briefje bij met een enigszins onduidelijke tekst, waaruit nog wel valt op te maken dat de afzender spijt heeft.

Op vrijdag 11 mei vond in de woning een inbraak plaats, waarbij onder andere een grote som geld was weggenomen. Het teruggebrachte geld betreft maar een deel van het totale gestolen geldbedrag. (07-061669)

Politie houdt verdachten van inbraak en heling aan

Almelo

De politie hield op dinsdag 15 mei twee verdachten aan, kort na een inbraak in een woning aan de Talmahof in Almelo. Een 23-jarige Almeloër wegens de inbraak en een 35-jarige plaatsgenoot wegens heling.

Bij de inbraak op genoemd adres, omstreeks 19.00 uur die dag, werd met grof geweld de achterdeur geforceerd. Uit de woning werd een laptop weggenomen. Getuigen van de inbraak herkenden in de persoon van de verdachte een 23-jarige Almeloër en meldden dit aan de politie. Tijdens de achtervolging kwam een tweede melding met betrekking tot deze diefstal. De gestolen laptop zou door bedoelde verdachte te koop worden aangeboden in een woning in de omgeving.

De politie trof in laatst genoemde woning twee personen. Een van hen was de 23-jarige verdachte van de inbraak en de andere de 35-jarige bewoner. De 23-jarige werd daarop aangehouden wegens inbraak. De bewoner overhandigde na aandringen van de politie een laptop, welke in de meterkast was verstopt. Daarop werd de 35-jarige aangehouden wegens heling. De laptop werd voor onderzoek in beslag genomen. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (07-063379)

Agressieve bromfietser aangehouden

Nijverdal

Politieagenten hielden op dinsdag 15 mei om 18.55 uur een 21-jarige bromfietser uit Nijverdal aan nadat hij op de G. van der Muelenweg in Nijverdal een 61-jarige Nijverdalse fietser te lijf ging.

De agenten waren bij toeval getuige dat er op genoemde weg een fietser werd aangeduwd door de bromfietser. De fietser wankelde, maar de bromfietser ging onderuit. Vervolgens stond de bromfietser op en gaf de fietser een klap. Op dat moment grepen de agenten in en hielden de 21-jarige bromfietser aan. Aanleiding van dit gedrag was volgens de bromfietser het feit, dat hij de fietser uit tegenovergestelde richting op het fietspad tegemoet was gereden en dat zij elkaar tijdens het passeren geraakt hadden. Uit ergernis was de 21-jarige gekeerd, met genoemde gevolgen. De bromfietser reed overigens aan de verkeerde kant van de weg. De fietser deed daarop aangifte van mishandeling. De bromfietser kon na zijn verhoor met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (07-063368)

Hennepkwekerij geruimd en man aangehouden

Rijssen

Bij een onderzoek in een woning aan de Morsweg in Rijssen trof de politie op dinsdag 15 mei om 13.45 uur ruim 600 hennepplanten aan. Een 21-jarige man, die de woning ontvluchtte, werd kort daarna aangehouden.

De politie stelde een onderzoek in genoemde woning in en trof daar op de bovenverdieping in meerdere ruimtes hennepteelt aan. Tijdens de inval ging de 21-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, er vandoor. Hij kon kort daarna op de Dannenberg in Rijssen worden aangehouden. De verdachte betreft een ongewenst vreemdeling en zal na zijn verhoor aan de vreemdelingenpolitie worden overgedragen. De energie werd illegaal afgenomen, waarop de meter door het energiebedrijf in beslag is genomen. De politie zal de huurder van het pand, een 24-jarige Enschedeër, over de hennepteelt nog nader horen. Alle planten en materiaal is ondertussen in opdracht van de officier van justitie vernietigd. (07-063201)

Getuigen gezocht na vijftal inbraken

Haaksbergen

De politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk iets meer kunnen vertellen over een vijftal inbraken die het afgelopen weekend in Haaksbergen zijn gepleegd.

In de loop van de afgelopen dagen werd duidelijk dat vijf bedrijven in de omgeving van de Industriestraat in Haaksbergen in de nacht van zaterdag de 12e op zondag de 13e mei ongewenst bezoek hadden gehad. In alle gevallen is er alleen geld meegenomen.

De politie is op zoek naar mensen die mogelijk iets is opgevallen. Gedacht moet worden aan auto's en personen die normaliter daar niet thuishoren. Deze mensen worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente afdeling Haaksbergen, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Monique Oude Wolbers: 053-4555588
---- --