Partij van de Arbeid

Persbericht

Nikki de Jong eerste winnaar AMS scriptieprijs.

De Antropologe Nikki de Jong uit Nijmegen is de winnaar geworden van de scriptieprijs, die dit jaar voor het eerst door de Alfred Mozer Stichting (AMS) zal worden uitgereikt voor scripties uit 2006.

Met haar scriptie over het zelfbeeld van naar Rusland gemigreerde Russen uit Centraal-Azië, heeft De Jong deelname aan een internationale activiteit van de AMS en publicatie van haar scriptie gewonnen. De scriptieprijs wordt in september (datum volgt later) door PvdA Staatssecretaris voor Europese Zaken Frans Timmermans op een speciaal georganiseerde bijeenkomst over Centraal-Azië in Nieuwspoort, Den Haag, uitgereikt.

Ø Nikki de Jong is antropologe, afgestudeerd in 2006 Ø Onderwijsinstelling: Radboud Universiteit Nijmegen Ø Studierichting: Culturele antropologie
Ø Scriptiebegeleiders Oane Visser en Hans Marks Ø Waardering scriptie: 9

In haar onderzoek heeft Nikki de Jong gekeken naar de sociale netwerken die teruggekeerde Russen uit de voormalige sovjetrepublieken van Centraal-Azië hebben en wat voor hulp en uitwisseling er daarbinnen plaatsvindt. Centrale vraagstelling: Wat is het zelfbeeld van naar Rusland gemigreerde Russen uit Centraal-Azië, wat zijn hun sociale netwerken en wat voor hulp en uitwisseling bestaat er binnen die netwerken? Ze deed onderzoek in Soezdal (Rusland) naar interne migratie in de voormalige Sovjet-Unie. De scriptie is te vinden in de AMS scriptiebank: www.alfredmozerstichting.nl (klik op scriptiebank.)

De Jury bestond uit: Willem Veenstra (oud-diplomaat), Liesbeth Van der Grift (werkt aan haar doctoraal aan de RUU), Arjen Berkvens, directeur AMS. De inzendingen zijn beoordeeld op wetenschappelijke kwaliteit en relevantie voor de stichting, maar ook op originaliteit, toepasbaarheid en leesbaarheid. De jury is unaniem in haar oordeel. "De aanpak, het intensieve veldonderzoek, de schrijfstijl en het onderwerp spraken ons zeer aan."

De Alfred Mozer Stichting (AMS) is een politieke stichting. Het is de internationale stichting voor sociaaldemocratie van de PvdA. De AMS is actief in de buurlanden van de Europese Unie en ondersteunt de democratie door de opbouw van politieke partijen.

De scriptie wordt uitgegeven door: Academische Uitgeverij EBURON te Delft; www.eburon.nl.



Partij van de Arbeid