Vereniging VNO-NCW

Schenking VNO-NCW aan Friese projecten voor kansarme jongeren

16 mei 2007 - Drie Friese organisaties die de positie van kansarme jongeren proberen te verbeteren door hun uitzicht te bieden op een baan, hebben gezamenlijk van ondernemingsorganisatie VNO-NCW EUR 90.600 ontvangen. Dit bedrag is afkomstig uit het Fonds 100 jaar VNO-NCW. Bernard Wientjes, voorzitter van VNO-NCW, heeft de schenking vandaag overhandigd, in aanwezigheid van Commissaris van de Koningin in Fryslân, Ed Nijpels. De AEbelina, projekt houten skutsje, ontvangt EUR 45.300. De Stichting Foppe Fonds en Stichting Jessour ontvangen ieder EUR 22.650.

Het Fonds 100 jaar VNO-NCW heeft de drie Friese goede doelen de donatie toegekend omdat zij investeren in de toekomst van jongeren die om een of andere reden een moeilijke start hebben. Bernard Wientjes: "De projecten van deze stichtingen bieden jongeren perspectief op een goede plek binnen de samenleving. Een opleiding waarmee jongeren zichzelf kunnen handhaven op de arbeidsmarkt en dus uitzicht op een baan, hoort daarbij."

De Stichting Houten Skûtsje biedt met de bouw van een traditioneel skûtsje, de AEbelina, jongeren de kans een klassiek ambacht te leren. Tegelijkertijd kunnen vaklieden, die een tijdlang aan de kant hebben gestaan, via dit project weer in het arbeidsproces terugkomen. De Stichting Foppe Fonds financiert projecten die de ontwikkeling van kinderen stimuleren. In veel gevallen wordt sport daarin als uitgangspunt gekozen. De Stichting Jessour richt zich op de aanpak van jeugdwerkloosheid en de uitsluiting van jongeren uit achterstandswijken. Op jonge leeftijd hebben ze contacten met werkgevers en maken ze kennis met de mores van een werkomgeving.

Het Fonds 100 jaar VNO-NCW doet twee keer per jaar een schenking van EUR 45.300. Afwisselend gaat het bedrag naar een organisatie die ondernemerschap bevordert en een organisatie die een sociaal-maatschappelijk doel nastreeft. Dit jaar worden beide schenkingen in Friesland gedaan. Het fonds is in 1999 opgericht ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van VNO-NCW met het geld dat daarvoor door ondernemingen is bijeengebracht.

contact: communicatie@vno-ncw.nl | telefoonnummer: 070 349 01 67 | fax: 070 349 01 77