Ingezonden persbericht


Johnny Depp in CNN's filmprogramma "The Screening Room" uit Cannes

Deze maand in "The Screening Room"

60 jaar filmfestival in Cannes

Deze maand reist Myleene Klass voor CNN's filmprogramma "The Screening Room" naar het Zuid-Franse Cannes waar van 16 tot 27 mei de 60e editie van het filmfestival wordt gehouden.

Het is prestigieus maar ook pretentieus, onbeschaamd, prachtig en zonder twijfel het meest glamourvolle van alle festivals. Sommige komen om naar de films te kijken, anderen slechts om gezien te worden.

The Screening Room presentatrice Myleene Klass bezoekt de grootste namen uit de filmindustrie zoals Brad Pitt, George Clooney en Matt Damon die ter plekke zijn voor de première van 'Ocean's 13'; Angelina Jolie die haar nieuwe film 'A Mighty Heart' lanceert; Michael Moore's met zijn nieuwe documentaire 'Sicko'; en Jude Law, Natalie Portman en Norah Jones met 'My Blueberry Nights'.

Myleene ontmoet topregisseurs Roman Polanski, Stephen Frears, Ken Loach, Wim Wenders en Wong Kar Wei, die allemaal om aandacht knokken en daarbij moeten concurreren met een master-class van Martin Scorsese.

Verder interviewt Myleene acteur Johnny Depp en krijgen de kijkers de rockgiganten U2 te zien in 3-D!

The Screening Room

The Screening Room is het nieuwe filmprogramma op CNN dat iedere vierde vrijdag van de maand wordt uitgezonden. In elke aflevering staat werk van 's werelds meest getalenteerde acteurs, regisseurs, componisten en scriptschrijvers centraal. Belangrijke film festivals worden bezocht van L.A. tot Londen, Tokyo tot Cannes en Sydney tot Venetië. Daarnaast brengt 'The Screening Room' achtergrondinformatie over animatie, documentaires en korte films en beschouwingen over bijvoorbeeld het gevaar van filmpiraterij.

'The Screening Room' vanuit Cannes (30 minuten) wordt uitgezonden op:

Vrijdag 25 mei om 19.30 uur

Zaterdag 26 mei om 9.30 uur en 15.30 uur

'The Screening Room' wordt ondersteund met een aparte website www.cnn.com/thescreeningroom. Bezoekers kunnen afleveringen van de show downloaden en recensies en filmnieuws lezen.


---

Noot voor de redactie (