Genomineerden Erasmus Innovatie Award bekend

16.05.2007 / 14:37 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Erasmus universiteit rotterdam

Erasmus universiteit rotterdam

Genomineerden Erasmus Innovatie Award bekend

Rotterdam, 15 mei 2007 --- De genomineerde organisaties voor de Erasmus Innovatie Award zijn bekend. Op basis van de jaarlijkse Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor, die afgelopen jaar onder 10.000 Nederlandse ondernemingen heeft plaatsgevonden, zijn vijf organisaties genomineerd voor de Innovatie Award. 'Ook dit jaar bestaat het selecte gezelschap uit vooruitstrevende organisaties die innovatie en vernieuwing hoog in het vaandel hebben staan. Ze worden gekenmerkt door een sterke cultuur van ondernemerschap die ruimte creëert voor creativiteit en strategische vernieuwing', aldus Prof.dr. Henk Volberda, Prof.Dr. Frans van den Bosch en Dr. Justin Jansen.

De onderzoekers van de vakgroep Strategie en Omgeving van RSM Erasmus University brengen door middel van de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor management-, organisatie-, en arbeidskenmerken in kaart die de innovatiekracht van ondernemingen bepalen. Een jury, bestaande uit de heren Rinnooy Kan (SER), Hermans (MKB Nederland), Wientjes (VNO-NCW), Buijink (Ministerie van Economische Zaken), en Fisher (Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie) zal de uiteindelijke winnaar bepalen. Vervolgens zal tijdens het congres 'Samen Groeien door Sociale Innovatie' op 6 juni aanstaande de Erasmus Innovatie Award worden uitgereikt aan een van de onderstaande organisaties:


-Albron uit De Meern. Albron is een van de grootste aanbieders van diverse cateringproducten op de Nederlandse markt.

-Frencken Group uit Eindhoven. Frencken is gespecialiseerd in het vervaardigen van hoogwaardige fijnemechanische precisieonderdelen.

-Go-tan uit Kesteren. Go-tan is leverancier en producent van Aziatische levensmiddelen.
-Independer uit Hilversum. Independer is een online informatieverstrekker op het gebied van financiële dienstverlening en zorgaanbieders.

-Koninklijke Ten Cate uit Almelo. Ten Cate is een internationale organisatie op het gebied van textieltechnologie.

Opvallend is dat onder de genomineerde bedrijven niet alleen bekende, grote namen voorkomen. Justin Jansen zegt daarover 'Zoals ook uit ons onderzoek naar voren komt, blijken kleinere organisaties juist innovatiever te zijn. We zien dat terugkomen in de genomineerde organisaties.' Kleinere organisaties zijn veelal flexibeler en blijken meer radicale innovaties voort te brengen. 'Bovendien gaat het niet alleen om technologische innovaties, maar blinken de genomineerden uit in het ontwikkelen van nieuwe concepten en organisatieprincipes', aldus Volberda. 'De genomineerde organisaties zijn stuk voor stuk schoolvoorbeelden van hoe organisaties in staat kunnen zijn om zowel innovatieve producten en diensten te ontwikkelen als bovengemiddelde resultaten te behalen.' 'Weinig organisaties zijn in staat om zowel productontwikkeling en efficiencyverbetering optimaal te combineren. Beide activiteiten lijken in eerste instantie tegenstrijdig,' voegt Van den Bosch daar nog aan toe.

De Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor 2007 zal in mei en juni plaatsvinden. Ieder jaar worden verschillende thema's tijdens het onderzoek verder uitgelicht. Dit jaar vormt vernieuwend leiderschap, de balans tussen innovatie en efficiency, samenwerking en het verplaatsen van bedrijfsactiviteiten naar het buitenland de belangrijkste elementen van de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor.
Voor nadere informatie over de RSM Erasmus University of over dit persbericht kunt u contact opnemen met Marianne Schouten, Media & Public Relations Manager voor RSM Erasmus University, op +31 10 408 2877 of per e-mail op mschouten@rsm.nl.

Over RSM Erasmus University: RSM Erasmus University is een internationaal zeer hoog geklasseerde business school die bekend staat om zijn baanbrekend onderzoek naar duurzaam ondernemen en de ontwikkeling van internationale zakelijk leiders. Het biedt een brede waaier aan Bachelor-Master, doctoraal, MBA en Executive Education programma's. www.rsm.nl