Contactmogelijkheden Politie

Rijnsburg/ Valkenburg, 16-05-2007 o De politie van Valkenburg en Rijnsburg is op een nieuwe manier bereikbaar voor hun inwoners. Tijdens een wekelijks overleg kunnen de inwoners in gesprek gaan met de wijkagent en de wijkregisseur van de gemeente. Daarnaast kan er sinds kort gebeld worden naar 0900-8844 om een afspraak te maken met de politie voor een aangifte. Op deze manier hoeven de politiebureaus niet onnodig bemand te worden en blijft het serviceniveau gelijk.

Aangifte op afspraak Vanaf 1 juni kunnen de inwoners alleen op afspraak terecht op de politiebureaus van Valkenburg en Rijnsburg. Via 0900-8844 kan de afspraak gepland worden op maandag of vrijdag. Het politiebureau wordt dan speciaal voor deze afspraak geopend. Doordat de politiebureaus niet onnodig bemensd hoeven te worden, kunnen deze uren besteed worden aan gericht toezicht en de aanpak van lokale problemen in Rijnsburg en Valkenburg. Buiten deze dagen kunnen inwoners elke dag van de week tussen 07.00 en 23.00 uur terecht op het politiebureau van Katwijk aan de Piet Heinlaan 40.

Welkom bij gezamenlijk overleg De inwoners van zowel Rijnsburg als Valkenburg kunnen zich ook richten tot de wijkagent en de wijkregisseur van de gemeente tijdens een gezamenlijk overleg.

In Rijnsburg vindt het gezamenlijk overleg elke woensdagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur plaats in het voormalige gemeentehuis van Rijnsburg (Koomansplein 1). Inwoners van Valkenburg kunnen zich voor het gezamenlijk overleg elke dinsdag van de week tussen 13.30 en 14.30 uur tot het servicepunt aan t Boonrak 21 wenden.

De bewoners kunnen tijdens deze spreekuren terecht met hun vragen en problemen over de wijk, maar natuurlijk ook met goede ideeën. Door de samenwerking met de gemeente te zoeken, kunnen zowel de gemeente als de politie oplossingen aandragen. Op deze manier sluit de politie goed aan bij de activiteiten van de gemeente en andersom.

Mogelijkheden tot het doen van aangifte Uiteraard kunnen bewoners aangifte doen op het politiebureau, maar er zijn nog meer mogelijkheden. Bewoners kunnen ook aangifte doen via internet of via de telefoon.

Aangifte doen kan tegenwoordig eenvoudig via internet, via de site www.politie.nl. Het gaat hier om de zogenaamde eenvoudige misdrijven, waarbij er geen zicht is op een dader.

Telefonisch aangifte doen kan door te bellen naar 0900-8844. Het gaat om dezelfde eenvoudige misdrijven, waarbij er geen zicht is op een dader als bij internetaangifte. De receptioniste van 0900-8844 kan de aangifte voor u opnemen.

Uw aangifte is belangrijk, vandaar dat er steeds meer mogelijkheden komen om aangifte te doen.