Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 16-05-07

TILBURG, 16 mei 2007

Man aangehouden na bedreiging medebewoonster

TILBURG: Een 35-jarige Tilburgse is gisteravond omstreeks 18.45 uur in de wijk Korvel in een woning, met meerdere kamerhuurders, door een 33-jarige medebewoner met een mes bedreigd. De verdachte zou daarbij twee keer een stekende beweging gemaakt hebben in de richting van de vrouw. De man was kennelijk boos geworden omdat een huisgenoot zijn wasgoed uit de gezamenlijke wasmachine had gehaald.

De verdachte is rond 21:00 uur aangehouden op de achterplaats van een woning aan de Korvelseweg. Toen de agenten zijn 22-jarige vriendin daarvan op de hoogte brachten, troffen ze in de kamer van de verdachte het vermoedelijk gebruikte mes aan. De verdachte, een drugsgebruikende veelpleger, is in verzekering gesteld.

Tilburger gearresteerd na huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 22.15 uur in een woning in de wijk Goirke een 60-jarige man aangehouden nadat hij zijn 55-jarige vrouw in bijzijn van agenten, met de dood had bedreigd. De verdachte pleegde verzet bij zijn arrestatie waardoor een van de agenten een armklem moest aanleggen zodat zij hem konden boeien. De echtgenoot van de verdachte heeft onlangs een echtscheiding aangevraagd. Dit heeft de spanningen in de relatie verder vergroot. Gisteravond werd de politie ter plaatse gevraagd toen de verdachte de deur van het toilet vernielde en zijn vrouw bedreigde. De verdachte is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

Politie houdt vernieler aan

TILBURG: Een 36-jarige inwoner van Tilburg is gisteren rond 21:00 uur aangehouden. Dat gebeurde omdat de man meerdere ramen in een flatgebouw aan de Alleenhouderstraat vernield had.

Getuigen verklaarden dat een man ruiten in een flatgebouw aan het vernielen was. Terwijl de agenten buiten stonden hoorden zij harde klappen en bonken uit de flat komen. Hierop gingen zij het gebouw binnen en troffen daar een man aan die volledig aan het signalement voldeed. De verdachte stond in de glasscherven van twee zojuist vernielde ruiten. Hij is ingesloten.

Fietsendief aangehouden dankzij oplettende getuige

TILBURG: Een oplettende 26-jarige Tilburger heeft de politie vannacht omstreeks 04.00 uur geholpen bij de arrestatie van een fietsendief. De Tilburger zag dat op het Station CS aan de Spoorlaan een man het slot verbrak van een fiets en daarmee was weggereden in de richting van de Gasthuisring. De getuige stelde te voet een achtervolging in. Hij wees vervolgens agenten de richting waarin de verdachte gevlucht was. De dienders troffen de verdachte, een 35-jarige Tilburger, aan met de fiets waarvan het slot geforceerd was, in het Wilhelminapark. Hij is ingesloten.

Dronken man aangehouden

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 22.00 uur op de Heuvel een lastige dronken man aangehouden. De 46-jarige Tilburger stond voor een café. Hij wilde naar binnen om zijn vriendin te spreken. De portiers wilden hem niet binnen laten omdat hij erg dronken was. Hierna vorderden de agenten hem dat hij moest vertrekken. Hij gaf daar geen gevolg aan waarna hij is aangehouden.

Politie houdt dronken bestuurder aan

TILBURG: Een 33-jarige Tilburger is gisteravond rond 20:30 uur aangehouden op de Noordhoekring. Hij bleek te veel gedronken te hebben.

De man viel op doordat hij bumper kleefde en agressief links inhaalde. Hij vertelde dat hij zo reed omdat hij zo snel mogelijk naar huis, naar zijn zieke kind wilde. Bij een blaastest was de uitslag 345 ug/l. Dat is te veel en hij heeft daarom een rijverbod van twee uur opgelegd gekregen. De man is om 22:45 uur weer op vrije voeten gesteld. Hij verklaarde 4 flesjes bier genuttigd te hebben.

1700 snelheidsovertreders op de bon

TILBURG: Gistermiddag heeft het Verkeershandhavingsteam op de Ringbaan West en snelheidscontrole gehouden. De snelheid van het verkeer werd zowel richting Bredaseweg als richting Burg. van de Mortelplein gecontroleerd. Er waren 10480 passanten. Daarvan waren er 1668 in overtreding. De toegestane snelheid is 50 km / uur. De hoogst gemeten snelheid was 109 km / uur.

TILBURG: De Tilburgse politie heeft gisteren een snelheidscontrole gehouden op de Burgemeester Bechtweg. De snelheid van het verkeer, 1639 passanten, komend vanuit Dongen en rijdend in de richting van de A-65 werd gecontroleerd. Er waren 32 overtreders op de weg waar een snelheid van 80 km / uur is toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 109 km / uur.

Bovenstaande wegen behoren tot de 10 trajecten waar de politie Midden en West-Brabant met intensief toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen terug te dringen. De trajecten zijn gekozen op basis van ongevalanalyses en (meet)ervaringen van de politie, gemeente en de provincie Noord-Brabant. Op deze plaatsen vonden de laatste drie jaar meer dan 600 letselaanrijdingen plaats. De politie zal op deze locaties intensief controleren op de vijf speerpunten: helm, gordel, rood licht, alcohol en snelheid.

Politie onderzoekt straatroof

TILBURG: Gisteravond is op het Piusplein een 18-jarige Tilburger beroofd van zijn I-pod. Het slachtoffer zat in het bushokje t.h.v. McDonalds naar muziek te luisteren van zijn I-pod. Plotseling kwam er een knaap op hem af die de MP3-speler uit zijn handen trok en wegrende in de richting van de Hoogvensestraat. Het zou gaan om een circa 18-jarige jongen met een Noord Afrikaans uiterlijk. Hij droeg een donkerkleurig vest met capuchon. De politie heeft een aangifte van het gedupeerde slachtoffer opgenomen.

Politie houdt twee winkeldieven aan

TILBURG: De politie heeft gisteravond rond 22:30 uur twee Tilburgers aangehouden. Het gaat om twee mannen in de leeftijd van 23 en 33 jaar. Ze worden verdacht van het stelen van twee flessen wijn met een totale waarde van 5,30,- uit een supermarkt bij het Station CS aan de Spoorlaan.

Nadat de twee mannen aangesproken werden door een medewerker van de supermarkt, viel de fles van de jongste man uit zijn zak. Hij is een veelpleger en is in verzekering gesteld. De oudste verdachte is rond 23:15 weer vrijgelaten.

Politie houdt dronken man aan na verlaten plaats ongeval

TILBURG / BERKEL-ENSCHOT: De politie heeft gisteravond een 69-jarige man uit Berkel-Enschot aangehouden terzake rijden onder invloed en het niet bekendmaken van zijn identiteit na een aanrijding op de Lovense Kanaaldijk.

De politie kreeg een melding van een eenzijdige aanrijding op de Lovense Kanaaldijk te Tilburg. Daar zou een man tegen een trailer zijn gebotst. De veroorzaker van deze aanrijding maakte zijn identiteit niet kenbaar aan de eigenaar van de trailer. Hij liet zijn voertuig ter plaatse achter en ging er vandoor. De politie spoorde de man op en heeft hem rond 19:30 op de weg t Zwaantje in Berkel-Enschot aangehouden. Hij zat in een taxi die hij vermoedelijk had besteld om hem naar hem naar huis te brengen. De man had geen behoefte aan hulp van getuigen en verliet de plaats van het ongeval, zonder zijn identiteit kenbaar te maken aan de eigenaar van de trailer. De man verklaarde dat hij onschuldig was omdat hij dacht dat de trailer waar hij tegenaan was gereden van een autobedrijf was. Hij is vervolgens naar dat bedrijf gestapt en heeft het, volgens hem, daar gemeld. De politie zal zijn verklaring nader onderzoeken. Na een ademtest bleek dat de man teveel gedronken had. Die test gaf een waarde van 1145 ug/l, ruim vijf keer de maximaal toegestane hoeveelheid. De man verklaarde tien biertjes gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij heeft een rijverbod van 15 uur opgelegd gekregen.

Eiergooier meldt zich bij de politie

TILBURG: Gisteravond heeft zich aan het politiebureau een 16-jarige jongen gemeld die toegaf dat hij omstreeks 19.00 uur over de Berglanddreef reed in de richting van Stappegoor. De verdachte was daarna weggerend. Een vriend van hem die ook bij het incident aanwezig was, werd er door de chauffeur die zijn bus had stilgezet en twee BBA-controleurs op aangesproken. De 16-jarige knaap meldde zich aan het bureau omdat hij niet wilde dat zijn vriend verdacht werd van iets dat hij had gedaan. De vandaal wordt vermoedelijk doorverwezen naar Bureau Halt.

Auteur: Willem van Hooijdonk en Ronald Monsieurs